Tien BN´ers strijden om de felbegeerde pegrimsschat

Tien BN´ers strijden om de felbegeerde pegrimsschat

Geschreven door Pieter Jongsma

In de derde editie van De Pelgrimscode reizen tien BN’ers door het eerste christelijke land van donker Afrika: Ethiopië. Bert Kuizenga, Kim Feenstra, Wim Kieft, Pernille La Lau, Sjoerd Pleijsier, Marian Mudder, Leo Alkemade, Aukje van Ginneken, Christijan Albers en Monique Samuel binden met elkaar de strijd aan voor de felbegeerde Pelgrimsschat ter waarde van €10.000 voor een zelfgekozen goed doel. Die schat bevindt zich in de heilige stad Jeruzalem. Maar wie die eindstreep wil halen moet stevige ontberingen doorstaan, zowel fysiek als emotioneel. Een spannende afvalrace met uitgesproken persoonlijkheden door het onbekende landschap van Afrika en het Midden-Oosten.

De pelgrims treden in de voetsporen van de mysterieuze Koningin van Sheba. De tocht voert hen door 'haar' spectaculaire land en brengt hen van de oevers van het Tana Meer via de Nijl en de Middellandse Zee naar de stad der steden: Jeruzalem. Door de diverse persoonlijkheden van de pelgrims ontstaat er een spannende strijd strijd waarin zij zich niet zomaar gewonnen geven. De tien bekende pelgrims voeren een weken durende strijd met de elementen, elkaar en zichzelf.

Pelgrimscode-game

Zelf mee doen met de Pelgrimscode kan ook. Tijdens de uitzending zoeken online gamers via het tweede scherm live.pelgrimscode.nl naar de mysterieuze man met de rode pet in de uitzending. Ook na de uitzending is de game nog te spelen op www.pelgrimscode.nl. De winnaar van de game mag met twee personen mee op reis naar Jeruzalem.