Amerikaanse journalisten doodgeschoten tijdens live-uitzending

Amerikaanse journalisten doodgeschoten tijdens live-uitzending

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Amerikaanse televisieverslaggeefster Alison Parker (24) en cameraman Adam Ward zijn tijdens een live-uitzending doodgeschoten. De journalisten van het lokale nieuwsstation WDBJ7 draaiden een item even buiten Roanoke in de staat Virginia. Een onbekend persoon opende daarna het vuur.

De verslaggeefster was net live in de uitzending met een interview toen er duidelijk hoorbaar werd geschoten. “Oh mijn God”, schreeuwt Parker. De verslaggeefster duikt vervolgens naar de grond en het beeld gaat vervolgens op zwart. In de studio van WDBJ7 ontstond er veel onduidelijkheid.

“Ok, we weten nog niet precies wat er gebeurd is, maar we houden u op de hoogte”, zei een van de twee presentatoren in de tv-studio. Inmiddels is duidelijk geworden de televisieverslaggeefster en de cameraman van het nieuwsstation het niet hebben overleefd. Een derde persoon raakte gewond.

De politie is massaal ter plaatse en maakt jacht op de onbekende schutter. Op de beelden is een glimp van de dader te zien. Het lijkt erop dat de dader gericht op de journalisten heeft geschoten. Parker werkte sinds mei 2014 voor WDBJ7 en cameraman Ward was sinds juli 2011 in dienst.