Schutter WDBJ7-journalisten overleden

Schutter WDBJ7-journalisten overleden

Geschreven door Daniël Schalk

Vester Flanagan, de man die woensdag de Amerikaanse televisieverslaggeefster Alison Parker en cameraman Adam Ward doodschoot tijdens een live-uitzending op het lokale nieuwsstation WDBJ7, is overleden. Flanagan werd na een zelfmoordpoging in zijn auto naar het ziekenhuis gebracht.

Al snel werd duidelijk dat de schutter daar werd behandeld aan levensbedreigende verwondingen. Enkele uren na zijn opnamen overleed Flanagan, dat melden de Amerikaanse autoriteiten. Parker en Adam draaiden een item even buiten Roanoke (Virginia) totdat het vuur op hen werd geopend.

Flanagan is een ex-collega van de verslaggeefster en de cameraman. De schutter nam de moordaanslag zelf op en plaatste de beelden even later op Twitter en Facebook. Zijn accounts werden snel na het plaatsen van de beelden van de moordaanslag op zijn ex-collega’s verwijderd.

Tijdens de live-uitzending schreeuwde Parker: “Oh mijn God”, toen zij haar ex-collega met een wapen aan zag komen. De verslaggeefster dook vervolgens naar de grond en het beeld gaat vervolgens op zwart. Parker werkte sinds mei 2014 voor WDBJ7 en cameraman Ward was sinds juli 2011 in dienst.