Teun Luijkx verlaat De Slimste Mens

Teun Luijkx verlaat De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dinsdagavond was De Slimste Mens de grote winnaar van de avond. In totaal keken er 1.477.000 mensen naar de tweede aflevering van de finaleweek. Met deze kijkcijfers stond De Slimste Mens op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. De NCRV zag met deze kijkcijfers een marktaandeel binnen komen van 23,3 %.

Hiermee wist De Slimste Mens haar concurrentie achter zich te laten. Opsporing Verzocht, met Jaap Jongbloed, wist 984.000 mensen te bereiken. RTL 4 wist met een nieuwe aflevering van Uitstel van Executie ook een miljoenenpubliek te bereiken, namelijk 1.158.000 kijkers.

In de aflevering van dinsdagavond zagen de 1.477.000 kijkers hoe Teun Luijkx de aflevering won. Hij plaatste zich direct in de aflevering van woensdagavond. In de finale streden Marc van der Linden en Diederik Smit tegen elkaar. Deze finale werd gewonnen door Diederik. 

Teun en Diederik namen het woensdag op tegen EditieNL presentator Daan Nieber. Hij wist ook veel afleveringen te winnen waardoor hij zich ook geplaatst heeft voor de finaleweek. In de eerste ronde 3-6-9 was het Diederik die de meeste seconden wist te verdienen. Hiermee nam hij direct al een voorsprong.

De voorsprong werd al snel overgenomen door Daan. De EditieNL presentator liet zien hoe sterk hij is al speler. Ook in de laatste ronde wist hij de overwinning bijna vast te houden. Op het laatste moment werd hij toch ingehaald door Diederik. Hij werd De Slimste Mens van de woensdagavond.

Nu Diederik de aflevering gewonnen had, speelden Teun en Daan de finale. In de finale leek Daan een mooie voorsprong te hebben. Hij wist meer seconden te verdienen dan Teun. Al snel belandde Teun in de ''gevarenzone'' en verloor vrij snel seconden.

De finale bleef spannend tot het laatste moment. Toch leek het er sterk op dat Teun De Slimste Mens moest verlaten. Maar Daan speelde een slim spelletje. Hij wilde afwachten totdat hij onder de seconden van Teun zou komen. Toch kwam Daan onverwacht met een goed antwoord.

Met deze overwinning heeft Daan zich geplaatst voor de aflevering van donderdagavond. In de aflevering van donderdagavond strijden Daan en Diederik tegen Joost de Vries. Ook Joost wist veel afleveringen te winnen waardoor hij zich automatisch geplaatst heeft voor de aflevering van donderdagavond.

Het zal dan de laatste aflevering zijn voor de grote finale van De Slimste Mens op vrijdagavond. In de grote finale is in ieder geval Nynke de Jong te zien. Tegen wie zij het zal moeten opnemen, zal donderdagavond duidelijk worden. Twee mannen staan in ieder geval in de finale, maar welke twee mannen is nog even de vraag.

De Slimste Mens is nog twee dagen te zien om 20.30 uur bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.