Joost de Vries verlaat De Slimste Mens

Joost de Vries verlaat De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdagavond zagen 1.297.000 mensen hoe Diederik Smit De Slimste Mens won. Hij kwam als slimste speler uit de bus en wist zich zo direct te plaatsen voor de aflevering van vrijdagavond. Vrijdagavond zal de grote finale te zien zijn.

Door de 1.297.000 kijkers op woensdagavond, stond De Slimste Mens op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur werd beter bekeken op woensdag. De NCRV zag daarmee een marktaandeel binnen komen van 21,7 %.

Door de winst van Diederik, moesten Daan Nieber en Teun Luijkx de finale spelen. Deze finale was toch redelijk spannend. Het was uiteindelijk Daan die de finale won van Teun. Voor Teun hield het avontuur op woensdagavond op. Diederik en Daan namen het opnieuw tegen elkaar op op de donderdagavond. 

Maar beide mannen namen het ook op tegen Joost de Vries. Joost wist ook veel afleveringen te winnen. Door de vele overwinningen wist hij zich direct te plaatsen voor de aflevering van donderdagavond. Het was een spannende strijd. Alle drie mannen wilden maar één ding: die finale halen.

De strijd leek vooral te gaan tussen Diederik en Daan. Voor Joost was het een dramatische aflevering. Hij wist maar net over de 100 seconden te komen. Hij moest en zou de finale moeten spelen, dat was wel duidelijk. Tegen wie Joost de finale moest spelen was nog even spannend.

Het was uiteindelijk Daan die de meeste seconden wist te winnen. Met zijn overwinning heeft hij direct geplaatst voor de grote finale van vrijdagavond. Nu staat Joost in de finale van de aflevering van donderdag tegenover Diederik. In deze finale had Diederik een voorsprong, die steeds groter werd.

Diederik bleef vrij rustig en zag toe hoe Joost het zwaar had. Op het laatste moment zag Joost ook in dat dit het einde was. In de finale wist Diederik het te winnen en plaatste zich daarmee ook in de aflevering van de vrijdagavond. Op vrijdagavond is dé grote finale van De Slimste Mens.

Naast Daan en Diederik is ook Nynke de Jong opnieuw te zien. Deze drie deelnemers nemen het dan voor de laatste keer tegen elkaar op. Wie van deze drie deelnemers de slimste wordt, zal duidelijk worden uit de aflevering van vrijdagavond.

De grote finale van De Slimste Mens is vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij de NCRV op NPO 2.

Bekijk De Slimste Mens terug via TV Blik.