Een betoverend begin van 2016 met 'De Prinses Op De Erwt'

Een betoverend begin van 2016 met 'De Prinses Op De Erwt'

Geschreven door Pieter Jongsma

Traditiegetrouw zendt RTL 4 op nieuwjaarsdag een modern sprookje uit. Na ‘Assepoester’ en ‘Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen’ brengt de familiezender op vrijdag 1 januari 2016 ‘De Prinses Op De Erwt’, het bekende sprookje van Hans Christian Andersen.

De rollen in het sprookje worden, zoals gebruikelijk, vertolkt door een groot aantal bekende namen.

Teun Luijkx speelt prins Manuel, Loes Luca en Peter Bolhuis zijn te zien als zijn ouders, Koningin Aurelia en Koning Balthazar. Sigrid ten Napel vertolkt de rol van Julia, de prinses op de erwt. Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni spelen de wannabe-prinsessen. Andere rollen zijn weggelegd voor Peter Paul Muller (Premier Halberda), Hajo Bruins (lakei Hugo), Angela Schijf (Marjon Kaspers), Jan Kooijman (Leo de Boer) en Jennifer Hoffman (Suzan Schippers).

Prins zoek Prinses
Koningin Aurelia en Koning Balthazar van Luxenstein zitten in zak en as. De populariteit van hun monarchie neemt af en ze staan op het punt hun baan kwijt te raken. Adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk de boel flink zou oppeppen. Maar waar halen ze op stel en sprong een geschikte prinses voor hun zoon Manuel vandaan?

De enthousiaste tv-producent Leo de Boer komt met een oplossing. Een real life show, waarin Manuel op zoek gaat naar zijn grote liefde. Aanvankelijk is Manuel sceptisch. Zo’n mediacircus is niks voor hem. Totdat zijn vader hem erop wijst dat zo’n tv-programma misschien wel dé manier is om Julia terug te vinden, het meisje waar hij lang geleden een zomermiddag mee doorbracht en sindsdien niet meer uit zijn hoofd kan krijgen…

Postcode Loterij verdeelt 49,9 miljoen euro
‘De Prinses Op De Erwt’ is gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. Rond de film maken ambassadeurs Martijn Krabbé, Quinty Trustfull, Caroline Tensen, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Winston Gerschtanowitz bekend op welke postcode in Nederland de grootste miljoenenprijs van de Postcode Loterij valt. In totaal wordt er op 1 januari 49,9 miljoen euro verdeeld.

‘De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje’ wordt geproduceerd door Talpa Fictie en geregisseerd door Will Koopman.

‘De Prinses Op De Erwt: Een Modern Sprookje’: vrijdag 1 januari 20.30 tot 22.00 uur bij RTL 4