The Knick terug bij HBO voor tweede seizoen

The Knick terug bij HBO voor tweede seizoen

Geschreven door Pieter Jongsma

Het tweede seizoen van The Knick, met in de hoofdrol Clive Owen als de aan drugs verslaafde chirurg John Thackery, keert op 17 oktober terug - exclusief bij HBO. Met Steven Soderbergh aan het roer werd het eerste seizoen van The Knick vol lof ontvangen. Cinemax besloot zodoende nog voor de première van de eerste aflevering een tweede seizoen te bestellen.

Deze gloednieuwe afleveringen zijn vanaf 17 oktober elke zaterdag bij HBO Nederland te zien. Naast Owen spelen in het tweede seizoen van The Knick André Holland, Juliet Rylance, Jeremy Bobb, Grainger Hines en Eve Hewson; dochter van U2-zanger Bono.

Het tweede seizoen van The Knick start met een zware periode voor het Knickerbocker Hospital. Door de afwezigheid van Thackery, die in New England behandeld wordt voor zijn zware cocaïneverslaving, het overlijden van enkele welvarende patiënten en een paar financiële tegenslagen heeft het bestuur besloten het ziekenhuis van zijn huidige locatie in het centrum naar een chiquere buurt te verplaatsen. Terwijl die plannen worden uitgevoerd, mengt Algernon Edwards zich in de opvolgingsstrijd om Thackery’s functie als Hoofd Chirurgie. Ook de andere dokters, verpleegsters en beheerders komen voor tal van uitdagingen te staan, zowel op het werk als in hun privéleven.

HBO-abonnees mogen zich vanaf 17 oktober opmaken voor nieuwe afleveringen van The Knick. Vrijwel gelijk met de uitzending in Amerika is er elke zaterdag om 22:00 uur een nieuwe aflevering te zien op ‘HBO 3’. Abonnees kunnen ook zelf een geschikt moment kiezen met behulp van de online streamingdienst HBO GO. Hiermee zijn de series, films en documentaires van HBO op onder meer computer, tablet, smartphone en bepaalde Smart TV’s te bekijken. Elke eerstvolgende maandag staat de episode ook op HBO On Demand: te raadplegen via de interactieve mediabox van de tv-aanbieder.