Recensie: Extreem jaloers

Recensie: Extreem jaloers

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

''Extreem jaloers is een sterke emotie''

RTL 4 komt met een nieuw programma over mensen die jaloers zijn. Onder de naam Extreem jaloers gaat presentatrice Froukje de Both op pad om mensen te helpen die jaloers zijn. Dat mensen jaloers kunnen zijn bewijst dit programma wel.

Iedereen is wel eens jaloers. Maar dat er ook mensen zijn die extreem jaloers zijn, blijkt wel uit de eerste aflevering. Dit realityprogramma heeft als doel om een relatie te redden.

Dit is voor Froukje geen gemakkelijke opdracht. Zij gaat op bezoek bij de mensen die zich hebben aangemeld. Voor de kijker kan Froukje wat gesloten overkomen. Wel laat ze de mensen in de aflevering uitpraten. Ze vertellen uit zichzelf al veel over hun problemen. 

Het geluk staan in de weg als iemand in een relatie jaloers is. Vooral wanneer het extreme vormen aan gaat nemen. Om de tijd iemand controleren, kan als vervelend worden ervaren. Voor de kijker is het soms niet voor te stellen dat er zulke mensen zijn, die extreem jaloers kunnen zijn.

RTL 4 hoopt met dit programma het probleem in kaart te brengen. Door het in beeld te brengen kan het voor andere mensen misschien wel een steun zijn. De mensen in dit programma hebben er voordeel aan. Zij krijgen de kans om aan hun relatie te werken, met goede begeleiding.

Voor Froukje is het één van de eerste programma's waarbij zij een helpende hand biedt. Deze rol is eerder vaak weggelegd voor Natasja Froger. Toch koos RTL 4 voor Froukje om dit programma te presenteren. Extreem jaloers en Froukje passen misschien toch beter bij elkaar dan in eerste instantie is gedacht.

De invloed van dit programma lijkt goed aan te slaan. Door dit programma in te zetten, kan een relatie gered worden. Het zal niet in één keer opgelost worden, maar het in eerste stap in de goede richting. Voor de kijker is dit programma goed te volgen.

Extreem jaloers is misschien wel een goede aanwinst voor RTL 4. Een programma als dit is nog niet eerder te zien geweest bij de commerciële zender. Een programma wat een helpende hand biedt, is een trend die zich langzaam maar zeker voortzet.

''Froukje ontwikkelt haar eigen ''Natasja Froger'' momentje''.

De kijker ziet hoe RTL 4 probeert om de mensen te helpen. Met alles wat daarbij komt kijken, probeert RTL 4 deze trend door te zetten. Froukje ontwikkelt zich langzaam maar zeker in een soort Natasja Froger. Nadat Froukje de mensen beter leert kennen, staat ze ook meer open voor deze mensen.

Een mooi programma met een mooi doel. Langzaam maar zeker de mensen proberen af te helpen van hun jaloerse gevoelens, die extreem kunnen uitpakken. In het begin lijkt de situatie hopeloos, maar langzaam maar zeker lijkt het roer om te gaan.

Maar iemand veranderen, is geen gemakkelijke opgave. De titel van het programma verraad al veel. Extreem jaloers is een hele sterke emotie. Deze emotie is niet heel makkelijk op te lossen. Vooral bij het eerste stel, blijkt het extreem lastig te zijn.

De twee krijgen te maken met een terugval. Communicatie is zo belangrijk in een relatie. Gevoelens worden uitgesproken, waarbij de emoties hoog oplopen. Afleren van deze extreme gevoelens lijkt oplosbaar, maar dat is toch niet altijd even zo.

Er is veel, heel veel, nodig om dit gedrag om te zetten. Toch probeert Froukje om de mensen echt te helpen. Een goede eigenschap van Froukje is dat ze een doorzetter is. Dit had de kijker misschien niet van haar gedacht. Froukje ontwikkelt haar eigen ''Natasja Froger'' momentje.

Extreem jaloers is een programma die zeker potentie heeft om uit te groeien. Mensen helpen komt steeds vaker voor bij RTL 4. Nu is het tijd om mensen met relatieproblemen te helpen. Nu pas ziet de kijker zelf hoe erg het kan zijn als een partner zulke extreme gevoelens heeft.

Extreem jaloers is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.