Recensie: Hotter Than My Daughter 2.0

Recensie: Hotter Than My Daughter 2.0

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het programma van Gordon, Hotter Than My Daughter, is terug van weggeweest. Eindelijk is er een nieuw seizoen te zien. Maar wel zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is het programma verhuisd van RTL 4 naar RTL 5. Gordon heeft plaats gemaakt voor Patty Brard. Dat is wel even anders. Het zijn best veel veranderingen, misschien wel een beetje veel.

Zelfs de leader en het logo is aangepast. Is er eigenlijk wel iets hetzelfde gebleven? Nou de kandidaten, die zijn eigenlijk wel gelijk. Het is RTL opnieuw gelukt om extreem geklede moeders te vinden. Deze zijn weer opgegeven door hun dochters en soms zonen. Want zij willen maar één ding; een andere kledingstijl voor hun moeder.

Hotter Than My Daughter kijkt nog steeds heel makkelijk weg. Toch hoort het programma bij RTL 4 en niet bij RTL 5. Blijkbaar is er geen plek meer op RTL 4. Want of Martijn Krabbé is er te zien of Robert ten Brink. Dus voor Patty is er geen plek meer op RTL 4. Dus dan blijft er weinig over, zou je dan denken.

Patty doet het op haar eigen manier. Zij heeft humor en brengt dat ook over op televisie. Zij leeft ook erg mee met de moeders. Wat ze precies doet, is een beetje onduidelijk. Maar Patty is wel iemand die tot de moeders lijkt door te dringen. Gordon vond alles vooral hilarisch en grappig. Maar Patty kijkt gelukkig verder dan de kleding.

Misschien is het ook wel eens goed voor een verandering. Toch is het wel even wennen voor de kijker om Gordon niet te zien. Hij nam duidelijk afstand van ‘zijn’ programma’s bij RTL 4. Een mooie kans voor Patty om het programma een nieuw jasje te geven. Het jasje lijkt prima te passen, voor zowel RTL als ook voor Patty zelf.

Gelukkig wordt er ook weer gevraagd om de meningen op straat. Wel is dit item een beetje ingekort. Zo ging Gordon echt met een megafoon de straat op. Nu worden alleen de foto’s van de moeder en dochter getroond. Je mist dan wel de interactie tussen de presentator en de mensen op straat. Dus Patty had best met de mensen op straat in gesprek mogen gaan.

Na de make-over is het altijd tijd voor het ‘spiegel’ moment. Een mooi moment om de moeder te laten zien hoe het ook kan. Dat is gelukkig hetzelfde gebleven. Hierbij vloeit er soms een traan. Want Hotter Than My Daughter mag dan wel om te lachen zijn, gelukkig is er ook een keerzijde.

Want er schuilt altijd een verhaal achter de kleding. De moeders in kwestie dragen hun kleding niet zomaar. Het is aan Patty en haar team om de moeders anders te kleden. Want kleren zeggen best veel over een persoon. Patty zet alles op alles om de moeders weer te laten stralen. In deze eerste aflevering is dat haar en haar team meer dan gelukt!

Patty kan dat en Patty doet dat!

Hotter Than My Daughter is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Foto: Endemol Nederland