Recensie: De luizenmoeder

Recensie: De luizenmoeder

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond kwam AVROTROS met een nieuwe Nederlandse comedyserie. Deze nieuwe comedyserie kreeg als titel De luizenmoeder. Onder andere Jennifer Hoffman en Bianca Krijgsman spelen de hoofdrol. Maar is het een leuke comedyserie? Nou en of! Het is een hele leuke comedyserie. Maar of de comedy wel past bij AVROTROS is een hele andere vraag.

De humor die in De luizenmoeder aan bod komt is soms vrij heftig. Vooral juf Anke is iemand met een raar gevoel voor humor. Zij is een soort juffrouw die je niet tegen je wilt krijgen. Haar kijk op het leven in de klas is met recht heel bijzonder te noemen. Maar misschien maakt het dat dan ook wel weer grappig. Alhoewel niet iedereen om deze humor zou kunnen lachen. 

Mij doet De luizenmoeder sterk denken aan Toren C. Maar dan niet met allerlei verschillende typetjes, maar met allemaal personages. Zo speelt juf Anke ook verschillende rolletjes in Toren C. Qua humor lijken beide series wel op elkaar. Daarom zou De luizenmoeder misschien beter bij de VPRO passen. Want die zendt immers ook Toren C uit. Genoeg over Toren C, terug naar De luizenmoeder.

De luizenmoeder draait allemaal om Hannah. Zij moet zich staande weten te houden in een nieuwe omgeving. Zij is pas gescheiden en heeft een drukke baan. Meteen op de eerste schooldag van haar dochtertje loopt alles mis. Natuurlijk is dat dé bedoeling van De luizenmoeder. Maar Hannah heeft wel extreem veel pech. Zo is er op de eerste avond een speciale ouderavond in het leven geroepen.

De ouders moeten als de held van hun kind op school verschijnen. Dit moest je natuurlijk niet letterlijk nemen. Maar wat deed Hannah? Die nam het wel degelijk serieus. Zij kwam gezellig in een Elsa (Frozen) jurk op school. Dat leverde wederom hilarische televisie op. De luizenmoeder kan wel eens een verrassende en goede comedyserie gaan worden.

Er zitten veel hilarische momenten in. Maar toch is de humor wel tegen het randje. Het past prima op de zondagavond van NPO 3. Voor iedereen die van een leuke afsluiting van het weekend houdt, kan genieten van De luizenmoeder. Het is een tiendelige serie die wekelijks te zien is op de zondagavond. Dus vanaf nu is Nederland een nieuwe comedyserie rijker. Of het een succes wordt is nog even de vraag. Dat zal morgen duidelijk worden als Stichting Kijkonderzoek haar kijkcijfers bekend maakt.

De luizenmoeder is iedere zondagavond om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Foto: AVROTROS