WNL blaast Goedemorgen Nederland nieuw leven in

WNL blaast Goedemorgen Nederland nieuw leven in

Geschreven door Pieter Jongsma

WNL gaat het nieuwe seizoen van zijn ochtendshow in met de titel Goedemorgen Nederland. Daarmee keert de titel na vijf jaar terug op NPO1.

Omroep WNL zegt “ontzettend blij” te zijn met het verkregen recht om de naam te gebruiken.

“Goedemorgen Nederland is een ijzersterke titel voor een ochtendprogramma”, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes. “Hij is positief en vrijwel elk land heeft er daarom een afgeleide van. Hij past uitstekend bij het goede humeur van WNL.”

De rechten op het gebruik van de titel lagen afgelopen jaren bij de KRO-NCRV. Maar de directie van deze omroep staat hem nu met plezier af aan WNL, zo heeft directeur Taco Rijssemus bevestigd.

Van 2002 tot 2010 was de titel al een vaste waarde op de Publieke Omroep. Het toenmalige ochtendprogramma werd gemaakt door drie omroepen, AVRO, NCRV en KRO, en later alleen door de KRO. Ook was het jarenlang een radioprogramma.

Met de ochtendshow Goedemorgen Nederland begint WNL aan een nieuwe licentie-periode. De liberaal-conservatieve omroep mag vanaf 2016 opnieuw vijf jaar lang programma’s maken voor de NPO.

“We blazen de titel Goedemorgen Nederland met liefde nieuw leven in”, aldus Huisjes. “De naam leeft bij veel kijkers nog steeds, ook na jaren. Met een frisse start, nieuwe muziek en vormgeving maken we een ochtendshow, waarin we met Roos Moggre, Leonie ter Braak en Maaike Timmerman de dag weer goed beginnen.”