Walt Disney blaast Jungle Book nieuw leven in

Walt Disney blaast Jungle Book nieuw leven in

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vanaf 15 april is er een nieuwe versie van Jungle Book in de bioscopen te zien. In 1967 kwam de tekenfilms versie van dit wereldberoemde verhaal uit. In Jungle Book draait het om de jongen Mowgli die wordt opgevoed door wolven. In de jungle moet hij zien te overleven, wat geen eenvoudige opgave is.

Nu komt Walt Disney met een nieuwe versie van Jungle Book. Dit keer ziet alles er levensecht uit. De officiële trailer is al door meer dan 4 miljoen mensen bekeken via YouTube. In deze nieuwe versie wordt de rol van Mowgli gespeeld door Neel Sethi. 

Maar Mowgli speelt niet alleen in deze film. De stem van Baloo de beer wordt ingesproken door Bill Murray. Hij is één van de beste vrienden van Mowgli. Ook panter Bagheera behoort tot de vriendengroep van Mowgli. De stem voor deze katachtige wordt ingesproken door Ben Kinsley.

Christopher Walken spreekt de stem in van King Lowie. Deze bijzondere aap is niet iemand om ruzie mee te maken. Daar komt de jonge Mowgli ook achter. Maar het echte gevaar schuilt in tijger Shere Khan. Deze vijand van vrijwel iedereen is een gevaar voor iedereen. Shere Khan heeft de stem van Idris Elba gekregen.

Ook de slimme slang Kaa is van de partij. Deze slang heeft de stem van actrice Scarlett Johansson gekregen. In de tekenfilm lijkt Kaa nog klein, maar in deze nieuwe versie is Kaa nogal gegroeid. Een reusachtige gevaarlijke slang maakt het leven van Mowgli niet bepaald aangenaam.

Daarnaast spreekt Jamie Dornan de stem in van Colonel Hathi, de leider van de olifantengroep. Zij speelden in de tekenfilm een verrassende en vooral grappige rol. Of dit ook in deze nieuwe versie gebeurd, is nog even de vraag. Vooral Shere Khan en Kaa zijn de grootste gevaren in deze nieuwe Disneyfilm.

De trailer doet sterk denken aan een andere film; The Life of Pi. In die film moet een jongen zien te overleven met een tijger op zee. Deze twee krijgen een band, iets waar Mowgli niet op hoeft te rekeken. Shere Khan is alles behalve een vriendelijke tijger.

Vanaf april 2016 is de nieuwe versie van Jungle Book in de bioscopen te zien. Met de aanstekelijke en vooral bekende muziek. Zo zong Robbie Williams al eens een bekend nummer uit Jungle Book. De zanger blies I Wanna Be Like You nieuw leven in met zanger Olly Murs.

Bekijk hieronder Robbie Williams en Olly Murs met I Wanna Be Like You:

Bekijk hieronder de trailer van Jungle Book (2016):