NPO-presentatoren volgen vluchtelingen voor De grens bereikt

NPO-presentatoren volgen vluchtelingen voor De grens bereikt

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Voor het televisieprogramma De grens bereikt, dat woensdag 9 september wordt uitgezonden en wordt gepresteerd door Jeroen Pauw, maken verschillende presentatoren van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Nederland en het buitenland reportages over vluchtelingen.

Patrick Lodiers reist met vluchtelingen mee van Wenen naar München, Katja Schuurman gaat naar een asielzoekerscentrum en praat met vluchtelingen over hun dromen en verwachtingen en Filemon Wesselink probeert inzicht te krijgen in de angst die bij sommige Nederlanders heerst.

Onder het motto ‘eten is delen’ bakt Janny van der Heijden, jurylid van Heel Holland Bakt, samen met gevluchte vrouwen baklava terwijl ze hun persoonlijke verhalen vertellen. Daarnaast brengt Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel de gevoelens en meningen van Nederlanders in beeld.

Ook schuiven verschillende gasten aan om te praten over feiten, oorzaken en hoop voor vluchtelingen. Met discussie, reportages en beelden wil de NPO helderheid bieden in alle informatie die op ons afkomt en een platform voor de verschillende meningen die in Nederland heersen.

De grens bereikt is aankomende woensdag, 9 september, vanaf 20:30 uur te zien op NPO 1.