Pip Pellens de Nederlandse dansende Madonna?

Pip Pellens de Nederlandse dansende Madonna?

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond ging de tweede aflevering van Dance Dance Dance (DDD) van start. De opening was weggelegd voor Julia Tan, de dochter van Humberto. Als eerste mocht zij een solo optreden geven. Haar idool is niemand minder dan Beyoncé.

Het nummer Love On Top werd dan ook na gedanst door Julia. Samen met vier dansers zette Julia een goede dans neer. De jury was dan ook positief over het optreden van Humberto's dochter. Presentator Jandino maakte maar wat graag grappen over Julia. In totaal kreeg Julia 23,5 punten van de drie juryleden.

Moordvrouw-acteurs Achmed en Fockeline dansten het nummer Beat It van Michael Jackson. Vorige week maakten beide acteurs niet veel indruk op de jury. De dans begon met een kleine film, net als de originele videoclip. De twee dansten met veel enthousiasme. In totaal kregen Achmed en Fockeline 23 punten van de jury. 

Optreden nummer drie is voor Regillio, het neefje van Sylvana. Hij mocht zijn solo optreden laten zien aan de jury. Regillo mocht het nummer DJ Got Us Fallin' In Love Again na dansen van Usher. Een kleurrijke achtergrond zorgde voor een positief publiek.

Het tellen ging Regillio beter af dan hij had verwacht. Voor het publiek was het een mooi optreden. De jury vond het een redelijk goed optreden. Jurylid Dan vroeg aan Regillio of hij plezier had. Volgens Regillio danste hij wel met veel plezier. Door het optreden kreeg Regillio slechts 17 punten.

Euvgenia en Jeroen stonden na Regillio klaar voor hun duo optreden. Zij mochten dansen op het nummer van Ed Sheeran, Thinking Out Loud. De repetities verliepen niet zoals gepland. Vooral Euvgenia had het er zichtbaar moeite mee.

Maar tijdens het echte optreden voor het publiek en de jury, ging het wel goed. In een mooi decor dansten Euvgenia en Jeroen de sterren van de hemel. Misschien wel mede door de prachtige achtergrond. De Pipdans ging uiteindelijk wel heel goed. De jury was dan ook erg positief en gaf in totaal 24 punten aan dit danskoppel.

Pip mocht dansen op het nummer van Madonna's Vogue. Dit is misschien wel het beste dansbare nummer van de Queen of pop. Het was een fantastisch optreden van Pip. De GTST-actrice danste de sterren van de hemel. Het publiek ging ook volledig uit haar dak.

De jury was sprakeloos. Het leek wel alsof Pip een ervaren danseres was. Twee negens op zak en dan moest jurylid Dan zijn commentaar geven. Hij vond het ook ontzettend goed van Pip. Alle stapjes, alles klopte aan dit optreden. In totaal kreeg Pip drie negens en dus 27 punten. De hoogste score van deze avond tot nu toe.

Humberto mocht nu weer laten zien wat hij kon. Samen met zijn dochter Julia dansten zij op een lastige dans. De repetities verliepen niet geheel vlekkeloos. Humberto ging zelfs even plat op de grond. Maar ze deden het ontzettend goed en gingen er vol voor.

Zij mochten een dans laten zien uit de film Street Dance 2. Een dans die heel snel in elkaar zat. Vader en dochter lieten zien waar zij goed in zijn: samen dansen. Het was een fantastische duodans. Vooral Humberto straalde er ontzettend van om te dansen met zijn dochter. De jury was ook enthousiast en gaf het dans duo 21,5 punten. In totaal komt het punten aantal voor team Humberto en Julia op 45,0 punten. 

Jeroen, de partner van Euvgenia mocht nu een solo optreden geven. Hij mocht dansen op het nummer Jailhouse Rock van Elvis Presley. Nu mocht Jeroen zelf proberen om Elvis na te dansen. Eenvoudig was het zeker niet. Het nummer is lastiger dan werd gedacht.

Maar Jeroen is geen opgever. Hij doet zijn best, vooral ook voor Euvgenia. Het optreden ging niet geheel zonder fouten. Jeroen miste duidelijk zijn danspartner Euvgenia. Toch was de jury redelijk positief. In totaal kreeg Jeroen maar 19,5 punten. Bij elkaar opgeteld komen Euvgenia en Jeroen op 43,5 punten. 

Nu is het de beurt aan Achmed om een solo optreden te geven. De Moordvrouw-acteur mocht dansen op het nummer van Chris Brown - Turn Up The Music. Voor Achmed is het van groot belang om indruk te maken op de juryleden.

De repetities gingen redelijk goed. Met een positieve instelling ging hij deze dansuitdaging dan ook maar wat graag aan. Met een grote groep dansers om zich heen voelde Achmed op zijn gemak. Hij ging compleet los op dit zeer dansbare nummer. Ook de jury zag dit gebeuren op het podium en gaf Achmed een staande ovatie. Hij kreeg in totaal 25 punten. Nu hebben Achmed en Fockeline 48,0 punten gescoord.

Regillio danste alleen op Usher. Nu is het tijd voor zijn duo optreden met Sylvana. Voor dit duo werd gekozen om een nummer te dansen uit de film Dirty Dancing. Inclusief een lift uit de film, maar na de lift gaat de muziek harder. Een hele uitdaging voor dit dans duo.

De spectaculaire lift ging goed. Het publiek ging volledig uit haar dak. Direct na de lift werd de remix ingezet en ging het dak er compleet vanaf. Regillio liet met dit optreden meer van zichzelf zien. De jury wist ook niet wat ze zagen. In totaal kreeg dit dans duo 22,5 punten. Totaal komen Sylvana en Regillio nu uit op 39,5 punten. 

Als laatste optreden mocht Pip samen dansen met haar vriend Pim. Zij kregen als opdracht om te dansen op het nummer Happy van C2C. Dit was een vrij lastig dans nummer, vanwege het vele voetenwerk. Het publiek ging volledig los op dit dans duo.

Het ''voetenwerk'' was heel erg goed van Pip en Pim. Dit is misschien wel het vrolijkste dans duo van dit seizoen van Dance Dance Dance. Een staande ovatie van het publiek en van de jury. De jury kon haar ogen bijna niet geloven. Dan vond Pip en Pim belachelijk goed. In totaal kregen Pip en Pim opnieuw drie keer een negen en dus 27 punten. In totaal kreeg dit dans duo nu 54,0 punten en zijn daarmee het beste dans duo van deze avond.

Volgende week wordt Dance Dance Dance spannend. In de derde aflevering zal het eerste dans duo afvallen. Diegene met de minste aantal punten zal het dansprogramma moeten verlaten. Maar het lijkt erop alsof Pip en Pim nog wel even te zien zullen zijn. Met maar liefst zes negens gaan zij met een goed gevoel dit weekend in.

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TV Blik.