Pip Pellens en Sharon Doorson in The Next Boy/Girl Band

Pip Pellens en Sharon Doorson in The Next Boy/Girl Band

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

GTST-ster Pip Pellens en zangeres Sharon Doorson vormen samen met John Ewbank het team van Universal Music in The Next Boy/Girl Band, de nieuwe talentenjacht van SBS6. Tony van de Berkt en vocal coach Babette Labeij vormen samen met zanger Nick Schilder het team van 8Ball Music.

In The Next Boy/Girl Band nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. Het ene team creëert een nieuwe boyband en het andere kamp richt zich op de nieuw te vormen girlband. Beide team hebben als doel om aan het einde van de talentenjacht het meest succesvol te zijn.

8Ball Music is de platenmaatschappij achter de jongensgroep die wordt geformeerd onder leiding van Tony van de Berkt. Hij heeft in de muziekwereld jarenlang ervaring opgedaan als directeur van 8Ball Music. Tony wordt bijgestaan door Babette Labeij, de bekendste vocal coach van Nederland.

Labeij heeft sinds 2000 haar eigen zangschool en als zangcoach was zij betrokken bij onder meer het Junior Songfestival, Idols, Popstars, X Factor, The Voice of Holland en The Voice Kids. Eerder was al bekendgemaakt dat Nick Schilder ook in het team van platenmaatschappij 8Ball Music zit.

John Ewbank is namens Universal Music in charge bij de girlband. Hij heeft als producer, componist en tekstschrijver gewerkt met onder anderen Trijntje Oosterhuis, VanVelzen, 3J’s en Lionel Richie. Hij wordt daarbij gesteund door zangers Sharon Doorson en Pip Pellens uit Goede Tijden, Slechte Tijden.

Sharon brak door als zangeres in het SBS6-programma Popstars: The Rivals, wat haar een plek opleverde in de meidenband Raffish. Sinds haar deelname aan The Voice of Holland is zij als solozangeres succesvol. Pip startte haar carrière op 9-jarige leeftijd en is bekend van GTST.

Lees ook: 'Nicolette van Dam presenteert The Next Boy/Girl Band'

Tijdens de audities van The Next Boy/Girl Band wordt er eerst gekeken naar de looks & moves en pas dan wordt getest of de kandidaat ook kan zingen. De kandidaten hebben voor het eerste gedeelte de opdracht gekregen: dress to impress. In hun eigen kleding komen ze op voor een korte playback-act.

Als ze geen indruk maken op de twee teams, dan zakken ze letterlijk door de grond. Pas als het hele plaatje klopt, van uiterlijk tot stemgeluid, dan komen ze in één van de twee teams. De kandidaten moeten hun plek in hun team verdedigen tot aan het einde van de auditieshows van de SBS6-show.

In de laatste twee liveshows zullen de twee teams, bestaande uit ieder zes bandleden, worden teruggebracht naar drie definitieve leden. De beide bands zijn nu gevormd en krijgen ieder een platendeal en een eerste eigen single. De succesvolste band wint The Next Boy/Girl Band.

The Next Boy/Girl Band is dit najaar te zien op SBS6.

Zet je wekker voor The Next Boy/Girl Band op TVblik.nl