Astrid Joosten scoort weer dubbel zo goed

Astrid Joosten scoort weer dubbel zo goed

Geschreven door Sebastiaan Boers

Presentatrice Astrid Joosten is op vrijdagavond niet één, maar twee keer te zien. Allereerst is haar kennisquiz, 2 voor 12, te zien bij NPO 2. Deze VARA kennisquiz is al jaren een begrip op de Nederlandse televisie. De concurrentie voor 2 voor 12 is volop aanwezig.

Ondanks de vele concurrentie keken er vrijdagavond 770.000 mensen naar de kennisquiz. Een week eerder keken er iets minder mensen, namelijk 737.000 . Met deze kijkcijfers staat 2 voor 12 op plek 14 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 10,9 %. 

Bijna twee uur later start het consumentenprogramma Kanniewaarzijn. Ook dit programma wordt gepresenteerd door Astrid Joosten. In totaal keken er vrijdagavond 758.000 mensen naar Kanniewaarzijn. Een week eerder keken er nog meer mensen, namelijk 910.000.

Met de kijkcijfers van vrijdagavond staat Kanniewaarzijn op plek 16 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 12,0 %. De kennisquiz van Astrid wist te groeien vergeleken met een week eerder. Maar Kanniewaarzijn zag haar kijkers teruglopen. Ondanks de vele concurrentie, bleef Astrid overeind staan.

Kanniewaarzijn is iedere vrijdagavond rond 22.20 uur te zien bij de VARA op NPO 1.