3FM Serious Request 2015: Dag 5

3FM Serious Request 2015: Dag 5

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De vijfde dag van 3FM Serious Request 2015 zit er al weer op. Na een drukke vierde dag waarop Hello van Adele het meest werd aangevraagd en een tussenstand van 4.592.880 euro werd bekendgemaakt, zit voor Paul, Domien en Giel ook de een-na-laatste dag er al weer op.

In de nacht van dinsdag op woensdag kwamen onder andere Geza Weisz, De Kraaien en Sue The Night langs in Het Glazen Huis. De Kraaien hadden ook een item mee voor op de veiling van 3FM Serious Request. Voor de veiling hebben zij een gesigneerd Kraaien-masker aangeboden.

Een bijzondere plechtigheid voor Giel woensdag om 10:15 uur. Nadat Giel dinsdag op het idee kwam om woensdagavond een huwelijk te sluiten in het Glazen Huis, moest Giel woensdag een belofte afleggen om voor één dag als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand door het leven te gaan.

Domien kreeg bezoek van Marlijn Weerdenburg. Marlijn vertelde over de serie Danni Lowinski, waarin zij de hoofdrol speelt, en over haar nieuwe tv-avontuur bij KRO-NCRV. Ook bood zij een bijzonder veilingitem aan, namelijk een huiskamerconcert van haar band Miss Molly & Me.

Wijnand Speelman, die dinsdag Het Glazen Huis inging voor de 24-uurs challenge, kreeg dinsdagavond een extra opdracht voor woensdag. De extra opdracht van de 3FM-DJ was om een bingo te organiseren op het Pancratiusplein in Heerlen, het plein waar Het Glazen Huis staat.

De bingo van Wijnand was niet zomaar een bingo, maar een silent bingo. Voor 10 euro konden mensen op het Pancratiusplein twee bingokaarten kopen. Bij de bingokaarten kregen zij een koptelefoon om aan de bingo mee te doen. Wijnand werd geholpen door Pinkpop-directeur Jan Smeets.

Om 12:00 uur zat de 24-uurs challenge ervoor Wijnand weer op. Wijnand moest 24 uur lang mensen helpen met hun persoonlijke acties voor 3FM Serious Request. Om 11:50 uur maakte hij bekend met de bingo 809 euro te hebben opgehaald. In totaal heeft hij met zijn challenge 4.464 euro opgehaald.

Een half uur later kwam 3FM-DJ Frank van der Lende Het Glazen Huis binnen. Frank is de laatste DJ die de 24-uurs challenge aangaat. Zijn uitdaging is om in 24 uur zoveel mogelijk geld op te halen door colleges te organiseren. Mensen kunnen online meekijken naar de colleges door geld te doneren.

Het eerste college werd woensdag gegeven door neuropsycholoog Erik Scherder. Scherder, die na zijn bijdrage aan de Universiteit van Nederland in 2013 meerdere keren te gast was in het VARA-praatprogramma De Wereld Draait Door, gaf voor de actie een college over muziek en het brein.

Domien kreeg woensdag weer bezoek van Lot, een klein meisje die woensdag voor de vierde keer geld kwam brengen. Lot was nu alleen een beetje boos op Domien, omdat hij dinsdag haar verzoekplaatje niet had gedraaid. Om het goed te maken draaide hij het plaatje woensdag alsnog.

Bekende gezichten voor Paul bij de brievenbus. Zijn moeder en zus kwamen langs om Paul een hart onder de riem te steken en de opbrengst van hun acties te doneren. De moeder van Paul had met haar acties 553,55 euro opgehaald en vroeg het nummer The Show Must Go On van Queen aan.

Om 16:50 uur schakelde Paul met Lex Uiting in de Heineken Music Hall bij het Kinderen voor Kinderen Kerstvakantieconcert. Kinderen voor Kinderen heeft met het nummer Waarom moet ik gaan?, dat zij samen met Johnny de Mol hebben gezongen, 25.000 euro opgehaald voor 3FM Serious Request.

De meest aangevraagde plaat is nog steeds Hello van Adele. Op twee staat Niet Weglopen van Typhoon, de themasong van Serious Request, en de derde meest aangevraagde plaat is Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. De DJ’s riepen vervolgens op om Niet Weglopen op één te krijgen.

BNN-presentatrice Sophie Hilbrand maakte woensdagavond rond 20:15 uur de laatste tussenstand bekend in het tv-programma Serious Request op NPO 3. Na vijf dagen heeft 3FM Serious Request 5.524.704 euro opgehaald voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden.

Tussen 21:00 en 22:00 uur gebeurde er iets heel bijzonders in Het Glazen Huis in Heerlen. Giel kwam dinsdag na een lange tijd broeden met een prachtig plan. Zijn plan was woensdagavond een huwelijk te sluiten in Het Glazen Huis. Bart en Renate vonden het ook een prachtig plan en melde zich aan.

Nadat Giel eerder op de dag een belofte had afgelegd om voor één dag Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand te zijn, kon hij woensdagavond het huwelijk tussen Bart en Renate sluiten. Nadat Giel om 21:00 uur het nummer All You Need Is Love van The Beatles had gedraaid kwam Bart binnen.

Rond 21:20 uur kwam de bruid Het Glazen Huis binnen en kon de ceremonie beginnen. Vijf minuten na de aankomst van Renate ging Giel over tot het officiële gedeelte van de ceremonie. Giel verklaarde Bart en Renate vervolgens tot man en vrouw. De DJ had nog een aantal verassingen.

Na het sluiten van het huwelijk tussen Bart en Renate kwam de Nederlandse singer-songwriter Nielson Het Glazen Huis binnen en speelde voor het bruidspaar zijn grote hit Beauty & De Brains uit 2012. Na Nielson kwam DJ Paul Elstak binnen, die voor Bart en Renate Rainbow In The Sky draaide.

Het uitzendschema van morgen, donderdag 24 december:

02:00 tot 06:00 uur: Paul Rabbering

06:00 tot 10:00 uur: Giel Beelen

10:00 tot 14:00 uur: Domien Verschuuren

14:00 tot 16:00 uur: Paul Rabbering

16.00 tot het einde: Paul, Domien en Giel

Bekijk de televisieuitzendingen rondom 3FM Serious Request op TVblik.nl