Tori Kelly, James Bay en Jess Glynne, toegevoegd aan de MTV EMA line-up

Tori Kelly, James Bay en Jess Glynne, toegevoegd aan de MTV EMA line-up

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Drie van de beste nieuwe artiesten zijn toegevoegd aan de line-up van de MTV EMA 2015. Zangeres Tori Kelly en singer-songwriters James Bay en Jess Glynne zijn klaar om er een fenomenale show van te maken op zondag 25 oktober in het Mediolanum Forum in Milaan.

Alle drie de artiesten zijn eerder gelanceerd bij MTV Push, een internationaal platform waarop aanstormende wereldsterren worden geïntroduceerd aan een breed publiek.

"Optreden bij de MTV EMA wordt voor mij zeker een groot hoogtepunt dit jaar. Ik vind het fantastisch om onderdeel te zijn van zo'n ongelofelijke show en ik kijk er naar uit omdat ik nog een aantal verrassingen in petto heb." – Tori Kelly

"Ik kan niet wachten om weer terug te zijn in Milaan en dit keer te spelen op de MTV EMA! Ik zie jullie snel!"– James Bay

Topartiest en producer Mark Ronson, actrice Ashley Benson van Pretty Little Liars en meidengroep Fifth Harmony reiken allemaal een award uit deze avond.

De MTV EMA 2015 worden dit jaar gepresenteerd door Ed Sheeran en co-host Ruby Rose vanuit het Mediolanum Forum in Milaan. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pharrell Williams, Ed Sheeran & Rudimental, Ellie Goulding, Jason Derulo en twenty one pilots gaan optreden. De show is op zondag 25 oktober vanaf 21.00 uur te zien op MTV en Spike. Het jaarlijkse muziekspektakel is een ode aan alle populaire artiesten van dit moment, uit verschillende categorieën.

Best Dutch Act & Best Belgian Act
Gisteravond werd tijdens de MTV EMA Pre-Party Amsterdam 2015 bekend dat Kensington voor het derde jaar op rij tot Best Dutch Act is bekroond. De andere genomineerden waren Martin Garrix, Oliver Heldens, Natalie La Rose en Dotan. Morgenavond wordt de winnaar van de Best Belgian Act onthuld tijdens de MTV EMA Pre-Party Antwerpen 2015. De strijd gaat tussen Lost Frequencies, Oscar & The Wolf, Dimitri Vegas & Like Mike, Selah Sue en Netsky. De winnaars van Best Dutch Act en Best Belgian Act maken vervolgens kans in de categorie Best European Act. Fans kunnen stemmen op mtvema.com. De stemming voor deze categorie start donderdag 15 oktober en sluit zaterdag 24 oktober.

Stemmen voor de overige categorieën kan ook tot en met 24 oktober via mtvema.com.