MTV EMA 2015 te zien als virtual reality live-stream

MTV EMA 2015 te zien als virtual reality live-stream

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Aan de vooravond van MTV's grootste internationale muziekevenement van het jaar, maakt MTV vandaag bekend dat fans de MTV VMA 2015 op totaal nieuwe manieren kunnen beleven.

MTV zal de red carpet pre-show en de volledige main show uitzenden via een virtual reality-stream die kijkers wereldwijd kunnen volgen via de MTV EMA app. De MTV EMA 2015 worden op zondag 25 oktober gehouden in Milaan om 21:00 uur en de red carpet pre-show begint om 18:45 uur.

De MTV EMA 2015 is de eerste internationale muziek awardshow die fans op deze manier kunnen ervaren. De zender is ook een samenwerking aangegaan met Instagram en backstage hebben internationale muziek- en internetsterren de mogelijkheid om tijdens het gehele event exclusieve beelden en video's te plaatsen, geïnspireerd door Instagram's nieuwe Boomerang-app. Tevens introduceert de zender MTV Canvas als onderdeel van de tweede fase van haar internationale rebranding. Dit is een nieuwe tool op MTVbump.com waarmee het publiek kan spelen met popcultuur en spots kan maken en insturen die mogelijk op MTV's internationale zenders in 160+ landen te zien zullen zijn.

Virtual Reality
De MTV EMA 2015 is de eerste internationale muziek awardshow die het live virtual reality-kijken volledig integreert zowel de red carpet pre-show en de main show, waardoor fans dichtbij hun favoriete muziek en sterren kunnen komen in real-time. Via verschillende camera's op de rode loper en in de main show kunnen fans over de hele wereld kiezen wat ze willen zien en op deze manier een unieke en individuele virtual reality-beleving ervaren. Te bekijken via de MTV EMA 2015 app (te gebruiken op iOS 8 en hoger en Android 4.4 en hoger) en in combinatie met de makkelijk te gebruiken kartonnen bril lijkt het voor de fans alsof ze aan de rode loper staan of de show zelf meemaken. Zonder de viewer kunnen fans nog steeds een 360-graden kijkervaring beleven via de MTV EMA app.

"We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om ons publiek te betrekken en grenzen te overschrijden. De MTV EMA is één van de belangrijkste internationale evenementen van het jaar, dus het is voor ons logisch om onze kijkers om deze manier via virtual reality bij het evenement te betrekken," zegt Bob Bakish, Directeur en CEO van Viacom International Media Networks. "Met het in virtual reality uitzenden van het volledige event, als eerste internationale muziek awardshow, geven we jonge mensen over de hele wereld een plek vooraan bij de fantastische muziek, artiesten en onverwachte momenten die de show zo uniek maken."

Tevens maakte MTV vandaag bekend dat er een nieuwe categorie wordt toegevoegd aan de MTV EMA 2015: de MTV Video Visionary Award. Deze categorie eert de grootste pioniers in de kunstvorm van de videoclip, met internationale rockgroep Duran Duran als eerste winnaar.

"Het is geen toeval dat onze opkomst samenliep met de groei en uiteindelijke wereldbeheersing van MTV. Het ontstaan van videoclips als een manier om onze muziek aan een wereldwijd publiek te presenteren heeft een revolutie veroorzaakt in de muziekwereld. We zijn aan de slag gegaan met deze nieuwe manier van film maken en hebben er onze eigen draai aan gegeven. We hebben door de jaren heen geweldige ervaringen gehad bij het maken van onze videoclips en met enkele van de meest getalenteerde regisseurs ter wereld samengewerkt – zonder hen zouden we hier niet worden geëerd. We zijn erg blij met deze nieuwe award. Bedankt MTV." – Duran Duran

Host Ed Sheeran en co-host Ruby Rose hebben de leiding over de MTV EMA dit jaar, dat wereldwijd uitgezonden wordt op zondag 25 oktober om 21:00 uur vanuit het Mediolanum Forum in Milaan. Er kan nog tot 24 oktober om 23:59 gestemd worden op alle categorieën via mtvema.com.

Het belooft een explosieve editie te worden van de MTV EMA, met de eerder aangekondigde optredens van Justin Bieber, Pharrell Williams, Ed Sheeran & Rudimental, Ellie Goulding, Jason Derulo, twenty one pilots, Tori Kelly, James Bay, Jess Glynne, Macklemore & Ryan Lewis en Andrea Bocelli.