Oplichter en misstanden op zorgboerderij aangepakt in Undercover in Nederland

Oplichter en misstanden op zorgboerderij aangepakt in Undercover in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Komende zondag start bij SBS6 een nieuw seizoen van Undercover in Nederland. De verborgen camerabeelden zorgen ook deze dertiende reeks voor onomstotelijk bewijs en leidden tot tal van aanhoudingen.

Zo ook in de eerste aflevering, waarin de aanhouding van oplichter Damien L. te zien is. Ook is een spectaculaire reportage te zien, waarin Alberto de misstanden aan de kaak stelt van een zorgboerderij in Noord-Brabant.

In de eerste aflevering ontmaskert Undercover in Nederland de jeugdige crimineel Damien L. Hij is verantwoordelijk voor een golf van oplichting. Hij opereert onder zo veel valse namen, en met verschillende e-mailadressen en telefoonnummers, dat niemand vat op hem krijgt. Hij heeft maling aan de politie en aan zijn slachtoffers en waant zich onaantastbaar. Maar na een maandenlange zoektocht wordt hij in de boeien geslagen door de politie, waar Alberto en zijn cameraploeg uiteraard bij aanwezig zijn.

Hiernaast is ook een aangrijpende reportage te zien over de ernstige misstanden op zorgboerderij De Hoge Aard in het Brabantse Molenschot. Ex-medewerkers, wanhopige moeders en ex-bewoners klappen uit de school over hoe slecht de kinderen behandeld worden. Stegeman en zijn team gaan op zoek naar bewijs van de misstanden en een medewerker van Undercover in Nederland lukt het om maanden te wonen op de zorgboerderij. Het leidt tot schokkende conclusies.

Undercover in Nederland is sinds het voorjaar 2005 op de buis en al jaren een begrip. De verborgen camera is het perfecte wapen om duistere zaken aan het licht te brengen. Dit seizoen ontkomen een datingfraudeur, een neppiloot en een internetcrimineel niet aan Alberto Stegeman en zijn team.

Undercover in Nederland, vanaf 18 oktober om 21.30 uur bij SBS6

Bekijk Undercover in Nederland op TVblik.nl/undercover-in-nederland