Undercover in Nederland zendt beelden uit van therapeut die clienten onzedelijk betast

Undercover in Nederland zendt beelden uit van therapeut die clienten onzedelijk betast

Geschreven door Pieter Jongsma

Alberto Stegeman komt vanaf komende zondag 15 februari met een nieuw seizoen van zijn veelbesproken programma Undercover in Nederland. De kracht van de verborgen camera wordt in de eerste aflevering meteen duidelijk.

Alberto ontmaskert een man die zich uitgeeft als manueel therapeut en zijn klanten onzedelijk betast. Op basis van de beelden en enkele aangiftes is de man in december 2014 ingesloten voor verhoor. Het Openbaar Ministerie wil de man op basis van de beelden en de aangiftes vervolgen. De schokkende beelden zijn aankomende zondag 15 februari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland staat een zaak centraal die inmiddels bij de politie ligt. Een man die zich uitgeeft als manueel therapeut betast zijn cliënten ongewenst. Deze zogenaamde hulpverlener pleegt zelfs ontuchtige handelingen bij een jonge vrouw die bij hem onder behandeling staat, terwijl de therapeut op de hoogte is van het feit dat zijn cliënt als kind seksueel is misbruikt. Ook laat een medewerker van het team van Undercover in Nederland zich door hem behandelen voor haar psychische problemen en ook dan overschrijdt de hulpverlener alle grenzen. De behandelingen zijn met verborgen camera's opgenomen en overgedragen aan de politie.

Dit seizoen dreigt Alberto tevens voor tienduizenden euro’s te worden opgelicht door een internationale criminele bende. Het geld dient als investering voor de aankoop van een kroeg, maar de criminelen zijn niet van plan deze kroeg daadwerkelijk te kopen. Ze willen er met het geld van Stegeman vandoor, maar zover zal het nooit komen. In dit seizoen worden verder illegale behandelaars ontmaskerd die de billen van hun klanten verminken, oplichters die actief zijn in de film- en televisiewereld of autodieven die er met de buit vandoor willen gaan. De verborgen camera’s leggen het komende seizoen wederom veel ernstige misstanden bloot die zullen leiden tot tal van aanhoudingen en veroordelingen.

Undercover in Nederland wordt geproduceerd door Noordkaap TV producties BV

Undercover in Nederland, Vanaf 15 februari 2015 om 21.30 uur bij SBS6.

Bekijk Undercover in Nederland op TVblik.nl/undercover-in-nederland