Televizier maakt stemnummers Televizier-Ring bekend

Televizier maakt stemnummers Televizier-Ring bekend

Geschreven door Daniël Schalk

Televizier, de organisatie van het Gouden Televizier-Ring Gala, heeft de stemnummers voor het aankomende Televizier-Ring Gala bekendgemaakt. Tijdens de live uitzending van het Gala kan er op de drie genomineerden van de Televizier-Ring gestemd worden via de telefoon en online.

Voorgaande jaren werden de stemnummers pas bekendgemaakt tijdens het Televizier-Ring Gala, maar dit jaar heeft Televizier de nummers al twee dagen van te voren naar buiten gebracht. Expeditie Robinson heeft de stem-code ‘Ring 1’, Streetlab ‘Ring 2’ en SynDROOM ‘Ring 3’.

Door de stem-code tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2015 via een SMS naar 9090 te sturen kan de kijker thuis zijn of haar stem uitbrengen op zijn favoriete tv-programma. Ook kan er tijdens de live uitzending gebeld worden naar 0909-8851 (Expeditie Robinson) ,0909-8852 (Streetlab) en 0909-8853 (SynDROOM).

Televizier heeft er dit jaar voor gekozen om de nummers eerder bekend te maken. “Wij willen de drie kandidaten graag een goede startpositie geven. De relevante gegevens zijn nu bij alle de drie kandidaten bekend”, laat Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur Televizier, aan Showbizznetwork.nl weten.

De organisatie kreeg veel verzoeken van de genomineerden. “Wij kregen uit allerlei hoeken vragen om stem-informatie, maar als onpartijdige organisator van de verkiezingen willen wij niet één kandidaat op voorsprong zetten en de ander niet. Wij scheppen dus een gelijk speelveld voor alle spelers”, vervolgt De Goeij.

Het is volgens De Goeij ook handiger voor de genomineerden, omdat zij zich nu beter voor kunnen bereiden op de manier van campagnevoeren voor- en tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. “Daarbij hebben ze nu ook meer tijd om te bepalen hoe ze met de stemgegevens omgaan.”

Net als vorig jaar kan er tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2015 ook gestemd worden via avrotros.nl/live. Zowel via de telefoon als online kan er één keer gestemd worden. “Er telt maar één stem per uniek telefoonnummer/IP-adres mee in het eindresultaat”, laat Televizier weten.

Het is wel mogelijk om jouw eerdere stem te veranderen tijdens het Gala. “Het is mogelijk om vaker te stemmen, maar deze nieuwe stem overschrijft automatisch de eerder uitgebrachte stem”, aldus de organisatie van de verkiezing. Uiteraard zitten er wel kosten verbonden aan stemmen via de telefoon.

Er kan alleen gestemd worden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala, dat donderdag 15 oktober door de AVROTROS live wordt uitgezonden op NPO 1. De live uitzending van het Gala start om 20:30 uur en eindigt om 22:20 uur. Presentator Jan Smit zal aangeven tot wanneer je kunt stemmen.