Kennisquiz Weet ik Veel weer best bekeken

Kennisquiz Weet ik Veel weer best bekeken

Geschreven door Pieter Jongsma

Weet ik Veel was zaterdag weer het best bekeken programma van de dag. De kennisquiz op RTL 4 met Linda de Mol trok bijna twee miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Vorige week werd de eerste uitzending door 2,3 miljoen mensen gevolgd.

De 48-jarige De Mol begon de uitzending met excuses voor de problemen met de app van het programma. De quiz kan thuis worden meegespeeld, maar vanwege de grote belangstelling lukte dat vorige week niet voor veel kijkers.

Zaterdag waren de problemen slechts deels verholpen. Zo haperde de app, werden goede antwoorden fout gerekend en andersom. Volgens RTL konden 250 duizend mensen meespelen, maar liepen de aanmeldingen op tot 293 duizend. "Ondanks het succes zijn we helaas in het eerste reclameblok een aantal spelers kwijtgeraakt."

Op RTL 4 deed ook Aaf het goed. De remake van de Amerikaanse serie Roseanne was goed voor bijna 1,5 miljoen kijkers en eindigde daarmee op de vierde plek in de lijst met best bekeken programma's van de dag. Het achtuurjournaal en Studio Sport Eredivisie volgen met respectievelijk 1,9 miljoen en 1,7 miljoen kijkers op Weet ik Veel.