Recensie: Playback je gek

Recensie: Playback je gek

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Niemand had dit programma beter kunnen leiden dan Jandino''

RTL 4 komt met een nieuw zaterdagavond programma. In Playback je gek moeten de kandidaten zo goed mogelijk iets of iemand playbacken. Een ideale presentator is natuurlijk Jandino Asporaat. Deze drukke, enthousiaste en vooral vrolijke presentator maakt Playback je gek leuk om naar te kijken.

Het is een vrolijk en vooral hysterisch nieuw programma. Playbacken lijkt heel makkelijk, maar dat is toch niet altijd even zo. In een mooi, kleurrijk en open studio nemen de kandidaten het tegen elkaar op. De één is vaak nog grappiger dan de ander. Sommige maken er echt een show van, die er ook heel goed in zijn.

Naast de kandidaten, treden er ook Bekende Nederlanders (BN-ers) op. In deze allereerste aflevering treden onder andere Robin, Pip, Dilan en Guido (bekend van GTST) op. Zij traden op voor een goed doel en haalden met hun optreden geld op. Een mooi optreden geven met een mooi doel, geld ophalen. 

''Playback je gek en RTL 4 passen perfect bij elkaar''

Playback je gek past echt bij RTL 4. Het is een programma met humor, vrolijkheid, drukte en bovendien heel veel energiek. Het programma is eenvoudig te volgen en is geschikt voor het hele gezin. Niemand had dit programma beter kunnen leiden dan Jandino. Dit programma is hem op het lijf geschreven.

In drie duels nemen verschillende kandidaten het tegen elkaar op. Werkelijk alles komt voorbij, zoals muziek en comedy. Wat een nadeel is, is dat de acts vrij kort in elkaar zitten. De optredens hadden best wat langer mogen zijn. Nu zijn de kandidaten te kort aan het ''woord''. Maar ondanks dit, is het toch zeker de moeite waard om naar Playback je gek te kijken.

Het zorgt voor een positief gevoel bij de kijker. Een gezellig zaterdagavond programma is er lang niet geweest. Na weken lang Dance Dance Dance (de dansshow van RTL 4) is het nu weer tijd voor humor en plezier. Playback je gek is een programma wat zeker goed kan gaan scoren voor de commerciële zender.

''RTL 4 heeft vertrouwen in Jandino''

Wat ook mooi is om te zien, is dat RTL 4 vertrouwen heeft in Jandino. Naast Playback je gek was Jandino ook te zien in Alles mag op vrijdag, Wie Ben Ik?! en als presentator van Dance Dance Dance. Het is een programma wat zeker vaker bekeken kan en mag worden.

Net als je als kijker er helemaal inzit, is het alweer afgelopen. Een uur lang playbacken is toch wel erg kort. Playback je gek had best wat langer mogen duren. Wat ook een optie is, is dat de acts wat langer mogen duren. In een paar seconden een act opzetten is niet makkelijk te beoordelen.

Maar er kunnen ook mensen zijn die dit programma niet kunnen waarderen. Het kan voor sommige mensen misschien wel té druk zijn. Voor die mensen is het misschien een kwestie van wennen. Als de kijker dit eenmaal gezien heeft wil hij zeker niet meer anders. Playback je gek is een programma waar de kijker zeker van gaat houden. Als is het alleen al om de positiviteit van Jandino.

De zaterdagavond van RTL 4 is na Playback je gek nooit meer hetzelfde. Iedereen playbackt, iedereen kan het, maar is iedereen er ook goed in? Dat bewijst Playback je gek. Nadat de kandidaten hun act hebben laten zien, mag het publiek stemmen op de beste act.

Het publiek is streng maar ook rechtvaardig. De beste act krijgt niet alleen de eer van de ronde, maar mag ook een prijs in ontvangst nemen. De kandidaten zorgen ook voor een positieve draai aan Playback je gek. Alle kandidaten hebben één ding met elkaar gemeen: zij beschikken over een gezonde dosis zelfspot.

''Playback je gek maakt kans op een notering in het Recensie Jaaroverzicht 2015''

Dit moeten de kandidaten ook wel hebben. Anders zorgt Jandino er wel voor dat ze dat wel hebben. Jandino is een man die de kandidaten op geheel eigen wijze op hun gemak weet te stellen. Maar of dit ook altijd ook gemeend is, is sterk de vraag. Bij Jandino weet de kijker nooit wat ze van hem kunnen verwachten. Toch komt Jandino altijd over als een eerlijke, drukke maar ook enthousiaste presentator.

Playback je gek is misschien wel het vrolijkste nieuwe programma van het najaar. De kans is dan ook erg groot dat Playback je gek hoog gaat eindigen in het Jaaroverzicht Recensies 2015. Dit programma zal hoe dan ook zeker hoog gaan scoren.

Playback is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.