Rotterdam host van de MTV EMA 2016

Rotterdam host van de MTV EMA 2016

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

[caption id="attachment_27833" align="alignleft" width="300"] (Photo by Getty Images/MTV 2014/Getty Images for MTV)[/caption]

De MTV EMA gaan volgend jaar plaatsvinden in Ahoy Rotterdam! MTV bevestigt vandaag dat de dynamische en internationale havenstad Rotterdam de gaststad is voor een van de grootste muziekevenementen wereldwijd: MTV EMA 2016. Het is de tweede keer dat de internationale awardshow in Rotterdam plaatsvindt en voor de derde keer in Nederland.

Net voordat de MTV EMA in Milaan van start gaan, is bekendgemaakt dat de MTV EMA op zondag 6 november 2016 om 21.00 uur live uitgezonden gaan worden vanuit een recent gerenoveerd Sportpaleis van Ahoy.

"We kijken er naar uit om samen te werken met de stad Rotterdam, met de rijke historie, exceptionele infrastructuur en gepassioneerde muziekfans, het is een ideale locatie voor de show." aldus Bruce Gillmer, Executive Vice President of Talent and Music Programming/Events, Viacom International Media Networks (VIMN). "Ieder jaar viert MTV de beste artiesten van over de hele wereld en zet de meest spectaculaire optredens neer van de grootste artiesten van dit moment. We zijn er zeker van dat Rotterdam en Ahoy de perfecte setting zijn voor een ongelooflijke show."

Magnus Kastner, Managing Director, VIMN Northern Europe: "Rotterdam is een dynamische en op jongeren gerichte stad. We kunnen niet wachten op deze kans om de diversiteit, energie en passie van de Nederlandse MTV fans te laten zien, met Rotterdam als locatie voor het grootste muziekevent van 2016."

Wethouder Pex Langenberg (Cultuur): "Wij zijn ontzettend trots dat Rotterdam gaststad is van de 2016 MTV EMA's. De MTV awards passen goed bij Rotterdam en ons evenementenbeleid waar 'Jonge stad' een thema is. De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bovendien bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad."

Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam,: "Ahoy is zeer verheugd met de terugkeer van de MTV EMA's naar Rotterdam, hét internationale muziekspektakel van het jaar! In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Onze stad en alle Nederlanders kunnen straks trots zijn op de meest memorabele editie van de MTV EMA's ooit. We kijken er enorm naar uit!"

Bekijk MTV op TVblik.nl/gemist/mtv