Justin Bieber grote winnaar MTV EMA 2015

Justin Bieber grote winnaar MTV EMA 2015

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Muziek stond vanavond centraal tijdens de 2015 MTV EMA: een show vol onvergetelijke momenten en optredens die wereldwijd live werd uitgezonden vanuit het Mediolanum Forum in Milaan.

Er zijn meer dan 600 miljoen stemmen uitgebracht, en Justin Bieber, Ed Sheeran, Nicki Minaj, One Direction, Rihanna, Macklemore & Ryan Lewis, Taylor Swift, Shawn Mendes zijn onder anderen bekroond met een MTV EMA.

Justin Bieber gaf een fantastisch optreden weg van zijn hit What Do You Mean? en was de grote winnaar van de avond met vijf MTV EMAs in de categorieën Best Male, Best Look, Worldwide Act: North America, Best Collaboration voor zijn samenwerking Skrillex en Diplo (Where Are You Now?). Zijn "Beliebers" hebben hem tevens geholpen om de Biggest Fans-award te winnen, met One Direction op de tweede plaats.

Macklemore & Ryan Lewis openden de show met een spetterend optreden van hun song Downtown, welke later werd bekroond met de award voor Best Video.

Pharrell Williams sloot de avond af met een krachtig optreden van zijn hit Freedom. Na afloop werd er live geschakeld naar het Piazza Duomo in Milaan, waar duizenden fans een enorme, 23 bij 16-meter grote 'Freedom' vlag omhoog hielden. Hiermee ging de MTV Freedom campagne van start, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de huidige vluchtelingencrisis. Meer informatie hierover is te vinden op freedom.mtvema.com. #EMAfreedom

Ed Sheeran gaf, naast zijn presentatie samen met co-host Ruby Rose, een optreden weg met Rudimental (Lay It All On Me) en nam awards mee naar huis in de categorieën Best Live Act en Best World Stage.

Nicki Minaj, de presentatrice van de vorige MTV EMA won de award voor Best Hip Hop; de Best Pop-award was voor One Direction; Rihanna kreeg de Best Female-award; Bad Blood van Taylor Swift featuring Kendrick Lamar werd Best Song; en Best Alternative werd gewonnen door Lana Del Rey.

· De Nederlandse DJ's Martin Garrix en Afrojack draaiden voor duizenden fans op het Piazza Duomo in Milaan tijdens een spectaculair openluchtconcert voor MTV EMA. Martin Garrix won tevens de award voor Best Electronic.

Rockhelden Duran Duran werden geëerd met de allereerste MTV Video Visionary Award, waarmee de pioniers in de kunstvorm van de videoclip worden bekroond.

Aan het einde van de avond werd aangekondigd dat de MTV EMA 2016 worden gehouden in Rotterdam.

Alle winnaars van de MTV EMA 2015
BEST SONG
Taylor Swift featuring Kendrick Lamar Bad Blood

BEST POP
One Direction

BEST FEMALE
Rihanna

BEST MALE
Justin Bieber

BEST LIVE ACT IN PARTNERSHIP WITH GUITAR HERO LIVE ®
Ed Sheeran

BEST NEW ACT
Shawn Mendes

BEST VIDEO
Macklemore & Ryan Lewis Downtown

BEST ROCK
Coldplay

BEST ALTERNATIVE
Lana Del Rey

BEST HIP HOP
Nicki Minaj

BEST ELECTRONIC
Martin Garrix

BEST PUSH
Shawn Mendes

BEST COLLABORATION
Justin Bieber, Skrillex, Diplo Where Are You Now?

BIGGEST FANS
Justin Bieber

BEST LOOK IN PARTNERSHIP WITH TEZENIS UNDERWEAR
Justin Bieber

BEST WORLD STAGE
Ed Sheeran V Festival, Hylands Park, UK 2014

VIDEO VISIONARY AWARD
Duran Duran

WORLDWIDE ACT: North America
Canada – Justin Bieber

WORLDWIDE ACT: LATIN America
Brazil – Anitta

WORLDWIDE ACT: Europe
Italy – Marco Mengoni

WORLDWIDE ACT: Africa / India
Africa – Diamond Platnumz

WORLDWIDE ACT: Asia
China – Jane Zhang

WORLDWIDE ACT: Australia / New Zealand
Australia – 5 Seconds of Summer