Blauw Bloed besteedt veel aandacht aan het staatsbezoek

Blauw Bloed besteedt veel aandacht aan het staatsbezoek

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het EO royaltyprogramma Blauw Bloed besteedde zaterdagavond veel aandacht aan het Staatsbezoek aan China. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren in China. Helaas voor onze Koningin moest zij dit Staatsbezoek vroegtijdig afbreken. Vanwege nierbekkenontsteking vloog zij eerder dan gepland terug naar Nederland.

Koning Willem-Alexander bleef alleen achter in China en maakte het staatsbezoek alleen af. In totaal keken er zaterdagavond 667.000 mensen naar Blauw Bloed. Dit zijn er duidelijk meer dan een week eerder. Vorige week zaterdagavond keken er 479.000 mensen naar Blauw Bloed. Met de kijkers staat Blauw Bloed op plek 16 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de EO komt uit op 12,2 %. 

Direct na Blauw Bloed én recht tegenover het NOS Journaal van 20.00 uur zond de KRO-NCRV de dramaserie Downton Abbey uit. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd door 645.000 mensen bekeken. Met deze kijkcijfers staat deze dramaserie op plek 18 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de KRO-NCRV komt met deze kijkcijfers uit op  10,3 %.

Dezelfde KRO-NCRV zond om 22.35 uur de detectiveserie Happy Valley uit. In totaal keken er zaterdagavond 350.000 mensen naar deze serie. Een week eerder keken er minder mensen, namelijk 329.000. Met de huidige kijkcijfers staat Happy Valley niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de KRO-NCRV komt uit op 6,9 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk Blauw Bloed terug via TVblik.