Blauw Bloed vanaf januari naar vrijdagmiddag NPO 1
Bron: EO

Blauw Bloed vanaf januari naar vrijdagmiddag NPO 1

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het tv-programma Blauw Bloed krijgt een nieuwe uitstraling en is vanaf januari op de vrijdagmiddag te zien. Het programma verhuist voor het grootste gedeelte naar NPO Start. Het programma krijgt iedere week wel een weekoverzicht dat te zien is op NPO1. 

Presentator Jeroen Snel stopt met het programma zijn laatste uitzending is zaterdag 11 december te zien. Snel blijft wel betrokken bij het vernieuwde Blauw Bloed als eindverantwoordelijke en zal deel uitmaken van een team van deskundigen dat in de reportages te zien zal zijn.

Jeroen kijkt met een positief gevoel terug en vooruit. “Ik ben heel dankbaar dat we achttien jaar lang 'Blauw Bloed' op deze manier hebben kunnen maken. We hebben als team lang in onzekerheid gezeten over het vervolg. Ik ben blij dat royalty bij de NPO en bij de EO een plaats houdt en zie ernaar uit om nog veel mooie dingen over de koningshuizen te blijven maken.”

Eerder leek het erop dat het programma helemaal zou verdwijnen. De NPO had het programma samen met Typisch! en Opgelicht?! op een lijst gezet om te worden geschrapt.

Het vernieuwde Blauw Bloed is vanaf vrijdag 28 januari wekelijks on demand te zien via NPO Start en om 16.35 uur bij de EO op NPO 1.