'Blind Naar De Top': het meest intense programma dat Lieke en Dennis ooit gepresenteerd hebben

'Blind Naar De Top': het meest intense programma dat Lieke en Dennis ooit gepresenteerd hebben

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Kilimanjaro beklimmen is een enorme uitdaging. Maar is die 5895 meter hoge top ook bereikbaar als je helemaal níets kunt zien? Zes jonge mensen, die blind of zeer slechtziend zijn, gaan onder leiding van Lieke van Lexmond en Dennis Weening dit unieke avontuur aan in het programma ‘Blind Naar De Top’, dat vanaf woensdag 11 november om 21.30 uur te zien is bij RTL 5.

Daniel, Patrick, Sulaima, Marinda, Petra en Ramona doen samen met de twee presentatoren en professioneel bergbeklimmer Wilco van Rooijen een poging om in een zesdaagse klimtocht de top van de Kilimanjaro te bereiken. Lieke en Dennis worden tijdens de trip geblinddoekt voor de ultieme solidariteit. Wie helpt wie naar boven?

Het is voor zowel de deelnemers als de presentatoren een tocht geworden om nooit te vergeten. Lieke: “Ik ben echt over fysieke en mentale grenzen heen gegaan. Het was een zeer intens avontuur!” Dennis: “Dit is het meest intense, zware, maar indrukwekkendste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan."

‘Blind Naar De Top’ is een initiatief van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt (VBS). Zij maken zich sterk om met innovatieve projecten mensen die blind of slechtziend zijn zo volwaardig mogelijk mee te laten draaien in de maatschappij. Naar aanleiding van hun 100-jarig bestaan dit jaar, willen zij in samenwerking met RTL 5, op een spectaculaire wijze laten zien dat een visuele beperking geen bezwaar hoeft te zijn om een flinke uitdaging aan te gaan en je dromen na te jagen.

Een primeur op RTL 5. Het programma ‘Blind Naar De Top’ is het allereerste programma waarbij de Watson app, ook een initiatief van VBS, te gebruiken is. Deze unieke app voorziet het programma van audiodescriptie, zodat het te volgen is voor de 350.000 blinde en slechtziende mensen in Nederland. Audiodescriptie is een techniek waarbij een voice-over in de pauzes tussen de dialogen de visuele elementen uit het programma beschrijft, zoals de personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn. Door deze extra uitleg kunnen mensen met een visuele beperking het televisieprogramma beter volgen.

‘Blind Naar De Top’ wordt geproduceerd door Skyhigh.
Bekijk Blind Naar De Top op TVblik.nl/blind-naar-de-top