Repetities musical Disney's Beauty and the Beast van start

Repetities musical Disney's Beauty and the Beast van start

Geschreven door Daniël Schalk

[caption id="attachment_28087" align="alignleft" width="300"] Foto: Roy Beusker[/caption]

De repetities voor de musical Disney's Beauty and the Beast zijn dinsdagmiddag van start gegaan in de studio’s van Stage Entertainment Nederland op de Boelelaan in Amsterdam. Regisseur Glenn Casale vertelde over de vernieuwingen van de ontroerende musical van Stage Entertainment.

Musicalster Freek Bartels, die de rol van Gaston speelt, zong tijdens de eerste repetities het nummer Moi aan de piano. De middag in de studio’s van Stage Entertainment Nederland in Amsterdam werd feestelijk afgesloten met het aansnijden van een Beauty and the Beast taart door de cast.

De musical gaat over de mooie Belle die terechtkomt in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een verschrikkelijk beest. Samen met het voltallige personeel dat door de vloek in huisraad is veranderd stort Belle zich in een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde.

Belle, gespeeld door Anouk Maas, probeert om uiteindelijk in de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest te leren geloven. Alleen als Belle in de innerlijke schoonheid van het beest, gespeeld door Edwin Jonker, geloofd kan de betovering op het beest verbroken worden.

Disney's Beauty and the Beast is vanaf 3 december te zien in het AFAS Circustheater Den Haag en gaat hier op 13 december in première. Naast Freek Bartels, Anouk Maas en Edwin Jonker worden de hoofdrollen vertolkt door Loeki Knol, speelt Mevrouw Pot, en Tony Neef, speelt Lumière.