Dance Dance Dance: Het begin

Dance Dance Dance: Het begin

Geschreven door Sebastiaan Boers

Eindelijk was het dan zo ver! De start van het nieuwe seizoen Dance Dance Dance. Iedere zaterdagavond dansen de Bekende Nederlanders (BN-ers) alsof hun leven er vanaf hangt. De presentatie is, net als in seizoen één, in handen van Chantal Janzen en Jandino Asporaat. De jury bestaat, ook net als in het eerste seizoen, uit Dan Karaty, Igone de Jongh en Timor Steffens. 

Als eerste mocht Buddy Vedder het podium op. Hij mocht dansen op het nummer van Justin Bieber, What Do You Mean. Dit deed de GTST acteur met volle overtuiging. Buddy danste de sterren van de hemel. De jury vond dit eerste optreden van de avond ook bijzonder goed. Jurylid Timor gaf zelfs een negen. In totaal scoorde Buddy maar liefst 25,5 punten. 

Zanger Jeroen van der Boom mocht als tweede het podium betreden. Samen met zijn vrouw Dany danste de zanger op Psy's superhit Gangnam Style. In een speciale remix versie lieten Jeroen en Dany zien dat zij zeker kunnen dansen. Soms had het iets strakker gemogen, maar toch zetten Jeroen en Dany hun beste dansbeetje voor. De jury was ook voorzichtig positief. In totaal konden Jeroen en Dany rekenen op 22,5 punten.

Musicalster Romy Monteiro mocht dansen als Ariana Grande. Het nummer Focus is een grote hit voor de zangeres geweest. Nu liet Romy zien dat zij ook zeker goed kan dansen. Met een mooi decor danste ook Romy de sterren van de hemel. Wie weet is hier nu  een geduchte tegenstander voor het team van Buddy en Robin Martens. In totaal kon Romy rekenen op 24,5 punten die zij van de jury kreeg.

Presentator Kees Tol mocht dansen met zijn goede vriendin Annemarie Keizer. Dit duo danste op een nummer van Enrique Iglesias. Misschien een beetje vroeg om nu al te zeggen, maar ik vermoed dat Kees niet ver gaat komen in Dance Dance Dance. Maar de jury keek er duidelijk anders naar. Vooral Annemarie kreeg positief commentaar van de drie juryleden. In totaal kregen Kees en Annemarie dan ook 23,5 punten.

Acteur uit GTST én Nieuwe Tijden, Ferry Doedens, mocht een solo optreden geven. Hij danste op een nummer van zanger Jason Derulo. Vol enthousiasme stond Ferry dan ook op het podium. Het werd dan ook een kleurrijk optreden. De jury was dan ook zeer te spreken over Ferry's optreden. In totaal kon Ferry rekenen op 24 punten.

Romy heeft haar solo optreden achter de rug. Het werd dan ook de hoogste tijd om op te treden samen met haar moeder Antje. Samen mochten moeder en dochter dansen op een nummer uit de musical The Wiz. Dit vonden Romy en Antje wel even schrikken, maar pakten dit toch aardig op. Een swingend optreden kon dan ook niet uitblijven. Alles leek te kloppen aan dit optreden. Het zag er dan ook prachtig uit. In totaal kregen Romy en Antje 22 punten van de jury. Bij elkaar opgeteld hebben Romy en Antje nu 46,5 punten.

Samen met manlief Jeroen mocht Dany de Gangnam Style dansen. Maar nu moest Dany alleen een dansoptreden geven. Zij kreeg het nummer Dark Horse van Katy Perry. Hier zag Dany een beetje tegenop, maar ze liet zich niet kennen. Het decor zag er ontzettend strak uit net bijzonder mooie effecten. Dany was zichtbaar zenuwachtig, maar ze stond er wel. Met drie keer een zeven kreeg Dany 21 punten van de jury. Bij elkaar opgeteld hebben Jeroen en Dany nu 43,5 punten. 

Ferry mocht nu samen dansen met zwemster Inge de Bruijn. Dit duo mocht dansen op een nummer van boyband N'Sync. Tijdens de repetities vergat Ferry vaak zijn danspasjes. Maar toch herpakte de acteur zich. Het optreden zag er geweldig uit. Dit blijkt een ontzettend goed dans duo te zijn. Ferry en Inge passen enorm goed bij elkaar. De jury vond dit optreden dan ook bijzonder goed. In totaal kreeg dit duo 23 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Ferry en Inge nu 47,0 punten. 

Mijn favoriete dans duo, Buddy en Robin, mochten dansen op Uptown Funk. De twee GTST sterren repeteerden tot ze erbij neer vielen. De twee waren in één woord geweldig! Deze mening deelde de jury ook. De eerste tien dit seizoen was dan ook een feit. Buddy en Robin kregen van jurylid Timor een tien. In totaal kreeg dit dans duo 28,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Buddy en Robin nu 54,0 punten, de hoogste score tot nu toe! Enorm goed gedaan Buddy en Robin. 

De eerste avond werd afgesloten door Annemarie. Zij mocht dansen op een nummer uit Expres. Dit werd een behoorlijk pikant optreden. Maar Annemarie liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Zij stond haar mannetje op het podium. Het publiek ging volledig uit zijn dak. De jury was ook te spreken over haar optreden. In totaal kon Annemarie rekenen op 24 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Kees en Annemarie nu 47,5 punten. 

Team Buddy en Robin staat op dit moment bovenaan in de ranglijst. Zij hebben in totaal 54,0 punten bij elkaar gescoord. Zelf vond ik dit dans duo ook het beste van de avond. Zij zullen zeker nog lang in de race blijven. Volgende week is Dance Dance Dance weer te zien bij RTL 4. Ik kijk zeker weer!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.