Recensie: Alpacas

Recensie: Alpacas

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Humor van toen wordt weer ingezet in een nieuwe variant''

BNN komt met een nieuw improvisatie programma genaamd: Alpacas. Een alpaca is familie van de lama en het programma vertoont ook veel overeenkomsten. De Lama's was ook een improvisatieprogramma van BNN waar onder andere Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben van der Meer bekend door werden.

Nu komt BNN dus met een nieuwe, hippere, frisse en vooral hilarische versie. Alpacas lijkt vanaf het allereerste moment op de Lama's. Het is een heel fijn en vooral leuk programma voor humor en leuke grappen. De jonge cabaretiers beschikken allemaal over heel veel talent. Alle Alpacas zijn hip, snel, direct, grappig en vooral heel scherp. Ze lijken allemaal goed op elkaar te zijn ingespeeld. 

''De Lama's 2.0''

Het team van Alpacas bestaat uit: Peter Duifhuis, Thomas Hoogendoorn, Ruud Smulders, Stefan Hendrikx, Kim van Zeben en Nabil Aould Ayad. Dit team is goed bij elkaar gezocht. Alle zes Alpacas beschikken over heel veel talent. BNN blaast met Alpacas nieuw leven in het oude succesvolle de Lama's.

Humor van toen wordt weer ingezet in een nieuwe variant. De studio waar Alpacas zich afspeelt doet ook erg sterk denken aan de studio van de Lama's. Alles lijkt erop als het een 2.0 versie is. Alles wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand. Zij zit, net als Patrick Lodiers in de Lama's, tussen het publiek en verzoekt de cabaretiers om opdrachten uit te voeren.

''Waar is de BN-er?''

Toch is er één verschil op te merken tussen de Lama's en Alpacas. In Alpacas neemt er geen Bekende Nederlander (BN-er) plaats naast Sophie. Zij moet alles in haar eentje zien te regelen. Maar dit gaat Sophie prima af. De Alcapas doet wat er van ze gevraagd wordt: zorgen dat het publiek vermaakt wordt.

De allereerste aflevering van Alpacas werd vorige week maandag, 2 november, bekeken door 328.000 kijkers. Met deze kijkcijfers zag BNN een marktaandeel binnen komen van 4,7 %. Of de kijkcijfers gelijk blijven of zullen stijgen zal moeten blijken uit de kijkcijfers.

Alpacas is een leuk programma wat zeker kijkers verdiend. Voor iedereen die van snelle, hippe en vooral leuke humor houdt, is Alpacas een prima programma om te bekijken en te volgen. Op social media wordt Alpacas al gevolgd door 195 mensen en hebben zij al ruim 2500 likes op Facebook.

''Moderne, snelle en hippe versie''

Een moderne, snelle en vooral hippe versie van een oude formule. Dit is op zich niet nieuw. RTL 4 kwam ook al eens met een nieuwere variant van de Lama's. Oud Lama's Tijl en Ruben van der Meer improviseerden onder ander met Jamai Loman in De Grote Improvisatieshow bij RTL 4. Dit leek ook al op een 2.0 versie van de Lama's, maar toch was dat net even anders.

Alpacas doet niet eens haar best om zich te onderscheiden van de Lama's. Zij willen juist laten zien dat er een 2.0 versie van de Lama's bestaat. Iedereen die van de Lama's en van De Grote Improvisatieshow houdt gaat ook zeker houden van Alpacas.

De opdrachten die Sophie opdraagt aan de cabaretiers lijken ook sterk op de opdrachten die de Lama's moesten uitvoeren. Een jong, fris en vooral scherp team zorgt ervoor dat Alpacas wellicht een nieuwe doelgroep kan aanspreken. Ook het publiek mag vrolijk meedoen, net zoals in de Lama's. Dan blijkt toch dat de Alpacas over enorm veel talent beschikken.

Voor BNN is het een ideale kans om jonge getalenteerde cabaretiers een podium te bieden. Wie weet worden Peter, Thomas, Ruud, Stefan, Kim en Nabil net zo bekend als hun voorgangers in de Lama's. Alpacas is een leuk programma op de week vrolijk mee te beginnen. Het zou ook heel goed op de vrijdag of zaterdagavond passen. Toch besloot BNN om Alpacas op de maandagavond uit te zenden op NPO 3.

Kortom Alpacas is een vernieuwd, fris, hip, scherp, direct en humoristisch programma. Niet iedereen zal de humor kunnen inzien, maar toch verdient dit programma een kans. Er mag eindelijk weer ouderwets gelachen worden om eenvoudige, maar vooral leuke televisie. Niets is te gek en werkelijk alles kan voorbij komen.

Alpacas is iedere maandagavond om 21.35 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Bekijk Alpacas terug via TVblik.