Jan Kooijman presenteert ‘Battle On The Dancefloor’ bij RTL 5

Jan Kooijman presenteert ‘Battle On The Dancefloor’ bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jan Kooijman presenteert de nieuwe dansshow ‘Battle On The Dancefloor’ voor RTL 5. Dat is vandaag bekend gemaakt in RTL Boulevard. Het nieuwe programma ‘Battle On The Dancefloor’ is vanaf woensdagavond 20 november te zien bij RTL 5.

In ‘’Battle On The Dancefloor’ trekt dans in Nederland naar een compleet nieuw level! Achttien getalenteerde dance-crews nemen het in deze bikkelharde afvalrace tegen elkaar op. Onder leiding van Jan Kooijman strijden de teams op de ovale dansvloer die speciaal voor de show in Studio 24 te Hilversum ontwikkeld wordt. De jury, bestaande uit Timor Steffens en Dan Karaty, bepaalt wie uiteindelijk dé dance-crew van dit moment is! Op een later word het derde jury lid bekend gemaakt.

De crews strijden niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de dansvloer! Elke aflevering eindigt met een letterlijke ‘Battle On The Dancefloor’. Als het de jury niet bevalt, dan krimpt jouw stuk van de dansvloer en wordt de ruimte om te laten zien wat je kunt, steeds kleiner. De dansers moeten alles uit de kast halen om de ruimte op de dansvloer te behouden - of terug te winnen! De acts wisselen zich razendsnel af in de arena, waardoor de kijker en het publiek er bovenop zit en daardoor het gevoel krijgt te kijken naar een real life battle op straat.

‘Battle On The Dancefloor’ bestaat uit zes kwalificatie-afleveringen, twee halve finales en één grote finale. In elke kwalificatie-aflevering nemen steeds drie teams het tegen elkaar op en per aflevering kan er maar één dance-crew door naar de halve finale. De kwalificatie-afleveringen bestaan uit vijf ronden: de introductie van de drie teams door middel van showcases, de tweede tot en met de vierde ronde met heel bijzondere battles (waarna één team is uitgeschakeld) en een finale dance-off tussen de twee overgebleven teams.

Na de kwalificatie-afleveringen zijn de zes halve finalisten bekend. Zij nemen het in twee halve finales - wederom in vijf rondes - tegen elkaar op. De winnaars van deze halve finales gaan rechtstreeks door naar de grote finale. De verliezers van de twee halve finale dance offs strijden nog één keer tegen elkaar, voor die laatste begeerde finaleplek! De drie beste danscrews van Nederland halen tijdens de finale op woensdag 16 maart nog één keer alles uit de kast om - letterlijk - de dansvloer te veroveren. De winnende crew krijgt een eigen dansshow.

‘Battle On The Dancefloor’ wordt geproduceerd door Talpa.
Wekelijks vanaf woensdag 20 januari om 20:30 uur.

Bekijk Battle on The Dancefloor op TVblik.nl/battle-on-the-dancefloor