Jan Versteegh wint It Takes 2

Jan Versteegh wint It Takes 2

Geschreven door Sebastiaan Boers

Een bijzondere opening zaterdagavond in It Takes 2. De vier Bekende Nederlanders (BN-ers) traden allemaal tegelijk op. Zij zongen samen de titelsong, It Takes 2. Jan Versteegh, Fatima Moreiro de Melo, Jan Kooijman en Marlijn Weerdenburg stonden recht tegenover elkaar in de finale.

Uiteindelijk wist Jan Versteegh zich als eerste te plaatsen voor de eindstrijd. Het publiek koos als tweede voor Marlijn. Maar de winst van het muziekprogramma ging uiteindelijk naar Jan Versteegh. Iedere week wist hij zichzelf te overtreffen. 

Als eerste stonden Fatima en haar zangcoach Glennis Grace op het podium. Zij zongen het nummer Run To You. Met een mooie klank wisten zij het publiek en de jury compleet omver te blazen. De juryleden; John Ewbank, Angela Groothuizen en Roel van Velzen gaven het optreden van Fatima allemaal een acht en een half. In totaal wist Fatima 25,5 punten te behalen.

Het tweede optreden van de avond was voor Jan Kooijman. Hij zong het nummer When Love Takes Over samen met zangeres Sharon Doorson. Voor beide ging het optreden erg goed. De jury vond het optreden ook goed gaan. In totaal wist Jan 24,5 punten te behalen.

Marlijn Weerdenburg stond al klaar voor haar optreden. Zij mocht samen met zangeres Berget Lewis het nummer Because Of You zingen van Kelly Clarkson. De twee stemmen klonken enorm goed bij elkaar. Het publiek en de jury heeft enorm genoten. Met dit optreden wist Marlijn maar liefst 28,0 punten binnen te halen.

Een swingend vierde optreden werd verzocht door Jan Versteegh. Hij zong samen met zijn zangcoach, Trijntje Oosterhuis,  het nummer I've Got You Under My Skin. Jan was helemaal in zijn element en wist dit ook over te brengen naar het publiek én de jury. Maar liefst drie tienen wist Jan binnen te halen met zijn optreden. Daarmee komt hij op een totaal van 30,0 punten. Op dit moment staat de BNN-presentator op de eerste plek.

Begeleid met de piano zong Fatima een duet met Xander de Buisonjé. Zij zongen het nummer Fourfiveseconds van Rihanna en Kanye West. Het publiek vond het een goed optreden. Zanger Xander vond ook dat Fatima heel goed kon zingen. De jury beloonde dit duet met 27,0 punten. In totaal scoorde Fatima met haar twee optredens 52,5 punten.

Jan Kooijman vermomde zichzelf als een ware hippie. Samen met zijn zangcoach Glennis zong hij het nummer I Got You Babe. Dit optreden ging ook weer erg goed. Het publiek vond het wederom erg goed. De jury gaf Jan in totaal 26,5 punten. Daarmee wist Jan in totaal op 51,0 punten te eindigen. Jan staat hierdoor wel onder Fatima, zij scoorde namelijk 52,5 punten.

Voor Marlijn stond het duet met zangcoach Waylon op punt van beginnen. Zij zongen samen het nummer Girl On Fire van Alicia Keys. Compleet met vlammen stonden zij samen op het podium. Een spectaculair optreden was dan ook het gevolg. Met een tien van John en twee keer een negen en een half wist Marlijn 29,0 punten te scoren. De twee optredens bij elkaar opgeteld kwam Marlijn op 57,0 punten uit.

Geen duet voor Jan Versteegh, maar een optreden met de Ladies of Soul. Trijntje, Glennis, Berget en Edsilia Rombley stonden met Jan op het podium. Een bijzonder optreden was het zeker wel te noemen. De stemmen van de Ladies en Jan bleken goed bij elkaar te passen. In totaal gaf de jury hem 29,0 punten. Bij elkaar opgeteld heeft Jan 59,0 punten.

Met deze hoge score wist Jan zich als eerste te plaatsen voor de laatste twee. Maar er was nog één plek over en nog drie BN-ers. Het publiek kreeg nu de moeilijke taak om een tegenkandidaat te vinden voor Jan. Kozen zij voor Fatima, Jan Kooijman of Marlijn? Het publiek koos met een grote meerderheid voor Marlijn. Jan Kooijman en Fatima vielen af in de finale en moesten genoegen nemen met een derde en vierde plek.

Als eerste mochten Marlijn en Waylon weer het podium betreden. Zij zongen het nummer Chandelier van zangeres Sia. Marlijn gaf alles wat ze in zich had. Dit werd beloonde het publiek met een staande ovatie. In totaal kreeg Marlijn maar liefst 29,5 punten.

Jan Versteegh mocht nog één keer met Trijntje zingen. Zij zongen het nummer Mr. Bojangles. Opnieuw swingde Jan op het podium. Zelfs Trijntje deed vrolijk met Jan mee. Het publiek vond dit laatste optreden van de avond ook wederom erg goed. Van de jury kreeg Jan drie keer een tien en daarmee scoorde Jan 30,0 punten.

Maar het bleef spannend tot op het laatste moment. Het publiek vond het optreden van Jan net iets beter dan van Marlijn. Met een mooie eindscore wist Jan dan ook als grote winnaar uit de bus te komen. 

Hiermee sloot It Takes 2 haar eerste seizoen in stijl af.
Zeven weken lang stonden de BN-ers op het podium.
Of er een tweede seizoen gaat komen is nog niet bekend.
Presentatrice Chantal gaf aan dat er misschien een tweede seizoen gaat komen.

Bekijk It Takes 2 terug via TVblik.