NPO gooit programmering om na aanslagen Parijs

NPO gooit programmering om na aanslagen Parijs

Geschreven door Daniël Schalk

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gooit vandaag, zaterdag 14 november, haar volledige programmering om in verband met de aanslagen in Parijs. Naast de bestaande dagprogrammering vervallen vanavond ook het VARA-programma De Kwis en de AVROTROS-show Vive la Frans.

Na een extra lange NOS Journaal van 20:00 uur komt NPO 1 vanavond met een speciaal ingelaste uitzending van Pauw. Op NPO 1 zijn er de hele dag uitzendingen van het NOS Journaal te zien. De normale dagprogrammering van NPO 1 komt in zijn geheel te vervallen voor het NOS Journaal.

Het NOS Journaal van 20:00 uur duurt vanavond 20 minuten langer. De Kwis komt vanavond te vervallen en wordt vervangen door een speciaal ingelaste live uitzending van Pauw, die om 20:47 uur begint. De redactie van de VARA-talkshow Pauw maakt later vandaag haar gasten bekend.

Ook het AVROTROS-programma Vive la Frans komt te vervallen. Het programma Ik vertrek, van 21:54 uur, wordt vanavond wel uitgezonden. De programmering van NPO 2 is ook aangepast. De uitzending van Nieuwsuur duurt vanavond langer dan normaal, waardoor de programmering opschuift.

Het NPO 2-programma Mijlpalen voor Parijs komt te vervallen. Op de radiozenders van de NPO wordt ook aandacht besteedt aan de aanslagen in Parijs. Daarnaast is de bekendmaking van de DJ’s van het radioevenement de Top 2000 uitgesteld en de muziekkeus op alle zenders is aangepast.

Extra lang NOS Journaal, zaterdag 14 november, om 20:00 uur bij de NOS op NPO 1.

Pauw, zaterdag 14 november, om 20:45 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Extra lange uitzending Nieuwsuur, zaterdag 14 november, om 22:00 uur te zien bij de NOS op NPO 2.