Ruim twee miljoen kijkers voor intocht Sinterklaas

Ruim twee miljoen kijkers voor intocht Sinterklaas

Geschreven door Sebastiaan Boers

Eindelijk was het dan weer zover. Zaterdagmiddag rond 12.00 uur kwam Sinterklaas weer aan in Nederland. Samen met verschillende pieten legde de Goedheiligman zijn Pakjesboot aan in Maassluis. In totaal zaten er zeker 2.016.000 mensen voor de buis. Tijdens de intocht in Maassluis was zaterdag veel beveiliging op de been. Dit had alles te maken met de demonstraties tegen Zwarte Piet.

Toch is de intocht zelf vlekkeloos verlopen. Vorig jaar keken er 2.013.000 mensen naar de intocht in Meppel. Het jaar daarvoor zaten er maar liefst 2.415.000 mensen klaar voor de intocht. Met de kijkcijfers voor de intocht in Maassluis staat het verslag van de NTR op de eerste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 77,6 %.

Ook later op de avond bleef Sinterklaas centraal staan. Om 18.00 uur zond de NTR weer een nieuwe aflevering uit van het Sinterklaasjournaal. Dit speciale journaal over Sinterklaas kon weer rekenen op 996.000 kijkers. In het Sinterklaasjournaal werd nog eens uitgebreid stilgestaan bij de intocht. Met de huidige kijkcijfers staat het Sinterklaasjournaal op de elfde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 21,6 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk het Sinterklaasjournaal terug via TVblik.