Frits Sissing presenteert vijftiende Musical Awards Gala

Frits Sissing presenteert vijftiende Musical Awards Gala

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Frits Sissing presenteert op woensdag 6 januari de vijftiende editie van het Musical Awards Gala. Tijdens het Gala worden de prestigieuze awards aan Nederlands beste musicalsterren en –producties uitgereikt. Begin dit jaar keken er maar liefst 1,3 miljoen mensen naar het Musical Awards Gala.

Sissing is trots dat hij ook dit jaar het Musical Awards Gala weer mag presenteren. “Ik voel me vereert dat ik deze avond, waar de crème de la crème van de musicalwereld aanwezig is, mag presenteren”, aldus de presentator, die jarenlangs de zoektocht Op zoek naar presenteerde.

Het Musical Awards Gala heeft een lange televisiegeschiedenis. RTL4 zond het Gala sinds de oprichting in 2000 uit. In 2005 verhuisde het Gala naar de AVRO. Door bezuinigingen keerde het Musical Awards Gala in 2011 terug naar RTL4, waar de prijzen in Life 4 You werden uitgereikt.

Door de vele kritiek die de opzet van het Gala toen kreeg, werden de prijzen in 2012 niet uitgereikt. In 2013 keerde de Musical Awards weer terug, maar werd niet op televisie uitgezonden. Na weer een tussenjaar in 2014 keerde het Musical Awards Gala dit jaar terug bij fusieomroep AVROTROS.

De vakjury van het Musical Awards Gala 2016 bestaat net als bij de Musical Awards van 2015 uit voorzitter Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol. Het bestuur bestaat uit onder meer Stage Entertainment Nederland-directeur Albert Verlinde.

Het Musical Awards Gala is op woensdag 6 januari om 20:30 uur live te zien op NPO 1.