Sinterklaasjournaal verliest helft van haar kijkers

Sinterklaasjournaal verliest helft van haar kijkers

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het Sinterklaasjournaal trok vrijdagavond slechts 474.000 kijkers, terwijl er een dag eerder nog 814.000 mensen naar het NTR-programma keken. De enorme kijkcijferdaling heeft mogelijk te maken met de storing bij KPN, waardoor klanten met Interactieve TV geen televisie konden kijken.

Afgelopen week keken er over het algemeen minder mensen dan de week daarvoor. Gemiddeld 895.600 kinderen keken de eerste vijf dagen naar Het Sinterklaasjournaal. Afgelopen week keken er gemiddeld 712.400 mensen naar het laatste nieuws over Sinterklaas in Het Sinterklaasjournaal.

De kijkcijfers van vrijdag zijn een laagterecord voor het NTR-programma. Het vorige laagterecord van dit jaar was afgelopen dinsdag, 17 november, met 723.000 kijkers. Het weekoverzicht kwam afgelopen zondag wel in de buurt van de kijkcijfers van vrijdag, daar keken namelijk 494.000 mensen naar.

De Nickelodeon-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! verloor vrijdagavond ook veel kijkers. De Sinterklaas-serie zakte van 97.000 kijkers op donderdag, naar 28.500 kijkers op vrijdag. Ook voor Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! zijn de kijkcijfers van afgelopen vrijdag haar laagterecord.

Lees ook: 'Sinterklaas-serie Nickelodeon verliest kijkers in tweede week'

Bekijk het Sinterklaas journaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal