Sinterklaas-serie Nickelodeon verliest kijkers in tweede week

Sinterklaas-serie Nickelodeon verliest kijkers in tweede week

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De kijkcijfers van de Nickelodeon-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! blijven hangen tussen de 30 en 40 duizend kijkers. Er keken afgelopen week gemiddeld 46.900 kinderen naar de Sinterklaas-serie, terwijl er vorige week gemiddeld 68.000 kinderen naar de serie keken.

Vorige week leek het erop dat de kijkcijfers in de lift zaten. Na een start met 36.000 kijkers, trok de vierde uitzending 134.000 kijkers, bijna 100.000 kijkers meer. De tweede week van Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! begon afgelopen maandag, 16 november, met 34.000 kijkers.

De dag daarna gingen de kijkers voorzichtig omhoog, er keken toen namelijk 41.000 kinderen. Nickelodeon wist deze kijkers alleen niet vast te houden, een dag later keken er namelijk net als de tweede uitzending van de tweede week 34.000 kinderen naar de spannende Sinterklaas-serie.

De donderdagen blijven de best bekeken uitzenddagen. Net als tijdens de eerste week, keken er ook in de tweede week de meeste kinderen op donderdag naar de serie. Afgelopen donderdag keken er 97.000 kinderen naar de Sinterklaas-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! op Nickelodeon.

Net als een week eerder, liepen de kijkcijfers vrijdag weer terug. Vrijdag keken er slechts 28.500 kinderen naar de in totaal tiende uitzending van de kinderserie. Een week eerder zakte de serie in van 134.000 kijkers op donderdag, naar 58.000 kijkers op vrijdag. Een daling van bijna 60 procent.

Nickelodeon had verwacht dat de kijkcijfers zouden gaan stijgen. “We hopen zeker nog op groei in de kijkcijfers van "Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" en verwachten ook dat deze groei op korte termijn komt”, liet de kinderzender dinsdag 10 november aan Showbizznetwork.nl weten.

“"Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" is een avontuur vol spanning en humor en daarnaast verwachten we dat de aandacht voor Sinterklaas onder kinderen deze week in het algemeen zal toenemen, aangezien de goedheiligman aanstaande zaterdag officieel in Nederland arriveert.”

Vorige week zaterdag, op 14 november, kwam Sinterklaas samen met zijn Pieten aan in Meppel. De verwachtingen van Nickelodeon blijken niet te kloppen. Terwijl de zender dacht dat de kijkcijfers zouden stijgen zodra de Sint in het land was, zijn de kijkcijfers juist gedaald met 31 procent.

De Sinterklaas-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! zit momenteel op de helft en heeft nu dus nog twee weken om zich te bewijzen. Of de kijkcijfers in de komende twee weken, in de aanloop naar Pakjesavond op 5 december, nog zullen stijgen, zal de komende weken duidelijk worden.

In Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! raakt Sinterklaas vermist tijdens de voorbereidingen op het Sinterklaasfeest nadat hij zelf een brief is gaan halen die de Pieten zijn kwijtgeraakt. Terwijl de Pieten zich zorgen maken om de Sint neemt Kaatje een man in huis die niet meer weet wie hij is.

Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! is elke schooldag om 17:30 uur te zien op Nickelodeon.

Lees ook: 'Sinterklaasjournaal verliest helft van haar kijkers'