Filmzender SBS9 stopt met dagelijkse film op prime time

Filmzender SBS9 stopt met dagelijkse film op prime time

Geschreven door Daniël Schalk

SBS9, de jongste zender van SBS Broadcasting, stopt met het dagelijks uitzenden van een film op prime time. Toen de filmzender afgelopen januari van start ging werd aangekondigd dat de nieuwe zender elke dag, van maandag tot en met vrijdag, om 20:30 uur een film zou uitzenden.

Vanaf december stopt SBS met ‘elke dag een film om 20:30 uur, op SBS9’, zoals de slogan van SBS9 vanaf januari luidde. In december komt SBS9 alleen op werkdagen nog met een film om 20:30 uur. In het weekend gaat SBS9, de minst bekeken zender van SBS, mee met de trend binge-viewing.

Binge-viewing betekent het kijken van meerdere aflevering van de dezelfde serie achter elkaar. Dit gebeurde al toen de mensen urenlang keken naar een DVD-box, maar sinds de tijd dat veel mensen programma’s op Netflix en Videoland kijken, is de binge-viewing een echte trend geworden.

Vanaf januari gaat SBS9 nog een stapje verder, dan stopt de zender namelijk ook met de dagelijkse film op vrijdagavond. SBS9 zal vanaf januari alleen nog van maandag tot en met donderdag een film uitzenden op prime time. Op vrijdag, zaterdag en zondag zendt de zender verschillende series uit.

In december komt SBS9 met zowel op zaterdag als zondag met de Amerikaanse serie Once Upon a time. Kijkers kunnen op zaterdag en zondag tot 23:00 uur naar Once Upon a time kijken. In januari 2016 blijft SBS9 op zondag de fantasyserie Once Upon a time uitzenden, in tegenstelling tot zaterdag.

Once Upon a time wordt vanaf het nieuwe jaar op zaterdag vervangen door de Nederlandse dramaserie De Co-Assistant. De Co-Assistant was van 2007 tot en met 2010 te zien op SBS-zender Net5. De hoofdrollen in de serie waren weggelegd voor Thom Hoffman en Kasper van Kooten.

Op vrijdagavond zal SBS9 de serie The Missing uit gaan zenden. The Missing is een coproductie van de Vlaamse tv-zender Eén en de Britse publieke omroep BBC en gaat over de de Engelse Tony en Emily Hughes en hun vierjarige zoontje Oliver, die op hun vakantiebestemming vermist raakt.