Websites Publieke Omroep plat door cyberaanval

Websites Publieke Omroep plat door cyberaanval

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De websites van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), waaronder de website en de App van de NOS, zijn niet bereikbaar door een DDoS-aanval. De NOS heeft al een paar uur last van een storing, maar een woordvoerder van de NPO heeft nu bevestigd dat het om een cyberaanval gaat.

De website NPO.nl, waarop de livestreams van alle zenders van de Publieke Omroep en alle NPO-programma’s terug te kijken zijn, ligt door de DDoS-aanval ook uit de lucht. De website en App van de NOS waren begin oktober ook al slachtoffer van een aanval waarbij de server wordt platgelegd.

De woordvoerder van de Publieke Omroep bevestigd tegenover RTL Nieuws dat NPO.nl en de websites van de verschillende omroepen onbereikbaar zijn. Volgens de woordvoerder van de NPO gaat het om ‘een zware aanval’. Het is niet bekend wanneer de websites weer bereikbaar zijn.

Update: De Publieke Omroep laat nu ook op Social Media weten slachtoffer te zijn geworden van een DDoS-aanval. “Een zware DDOS aanval zorgt ervoor dat de NOS en NPO sites en de apps niet bereikbaar zijn. We werken aan een oplossing. Excuses”, aldus de Nederlandse Publieke Omroep.