Rene Froger en Patrick Stoof in Maestro

Rene Froger en Patrick Stoof in Maestro

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zanger Rene Froger en acteur Patrick Stoof zijn de eerste twee namen die meedoen aan het nieuwe seizoen van het AVROTROS-programma Maestro. Het programma, dat wordt gepresenteerd door Frits Sissing, keert op zondag 17 januari terug op televisie met een gloednieuw seizoen.

Vanaf zondag 17 januari doet een nieuwe groep BN'ers een poging om het dirigenten vak onder de knie te krijgen. In het nieuwe seizoen maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter in het AVROTROS-programma, hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk.

Rene Froger had vorig jaar ook al mee willen doen, maar had simpelweg geen tijd. “We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben er bij! Ik vind Maestro een super leuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.”

Acteur Patrick Stoof, bekend van onder andere de series Smeris en Toren C, is stiekem al een beetje aan het oefenen voor Maestro. “Onder de douche, in de auto, op de fiets... Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten te slaan. 4 kwarts, 3 kwarts, 2 kwarts ik word er zelf al gek van...”

Naast Vincent de Kort zullen de kandidaten ook beoordeeld worden door violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis. De aftrap van het nieuwe seizoen vindt plaats op zondag 10 januari met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert, waarbij alle nieuwe deelnemers aanwezig zullen zijn.

Maestro is vanaf zondag 17 januari, wekelijks, om 20:20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Maestro op TVblik.nl/maestro