Allerlaatste Crime Scene Investigation op RTL4

Allerlaatste Crime Scene Investigation op RTL4

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 zendt vanavond de allerlaatste aflevering van Crime Scene Investigation uit. Na vijftien seizoenen valt vanavond, maandag 14 december, het doek voor de Amerikaanse misdaadserie. Op 27 september 2015 zond de Amerikaanse tv-zender CBS de laatste twee afleveringen uit.

In Nederland is de finale van Crime Scene Investigation opgedeeld in twee afleveringen. Vorige week maandag, op maandag 7 december, was de een-na-laatste aflevering van de serie over een forensisch onderzoeksteam in Las Vegas uitgezonden op de crimeavond van familiezender RTL4.

De Amerikaanse tv-zender CBS begon op 6 oktober 2000 met de misdaadserie. Op RTL4 maakte Crime Scene Investigation al die jaren deel uit van de crimeavond, de maandagavond van de familiezender. Na CSI werden andere misdaadseries uitgezonden, waaronder The Blacklist.

Crime Scene Investigation gaat over een forensisch team in de stad Las Vegas. Hun taak is om verschillende misdrijven op te lossen. Dit ernstige misdrijf kan een moord, verkrachting of een opzettelijke brand zijn. Het team stond de eerste acht seizoenen onder leiding van Gil Grissom.

De rol van Gil Grissom werd gespeeld door William Petersen. Halverwege seizoen negen werd Catherine Willows, gespeeld door Marg Helgenberger, de nieuwe leidinggevende van het forensisch onderzoeksteam. Sinds het twaalfde seizoen van de serie wordt het team geleid door DB Russell.

DB Russell wordt gespeeld door Ted Danson. Danson hoeft door de kijkers van Crime Scene Investigation niet lang gemist te worden. Vanaf het tweede seizoen van CSI: Cyber, waarvan momenteel het eerste seizoen wordt uitgezonden op RTL4, maakt hij deel uit van deze cast.

Vanavond staan er veel spannende dingen te gebeuren. Vorige week was te zien hoe Catherine Willows terug keerde, nadat een een zelfmoordterrorist zijn vest liet ontploffen op de vloer van het casino van de oud leidinggevende van het onderzoeksteam. Zij voerde het onderzoek uit.

Ook Gil Grissom keerde vorige week terug in Crime Scene Investigation. Het forensisch onderzoeksteam in Las Vegas had in de aflevering van vorige week de hulp nodig van hun oude leidinggevende. Grissom heeft een goede band met de persoon naar wie het team opzoek was.

Ondanks de terugkeer van Willows en Grissom moest de kijker twee weken geleden ook afscheid nemen van twee personages. Twee weken nam de kijker afscheid van Nick Stokes. Sinds het allereerste seizoen was Nick, gespeeld door George Eads, te zien in Crime Scene Investigation.

Twee weken geleden was te zien hoe Stokes besloot te vertrekken bij het team voor een leidinggevende functie bij een ander lab. Ook van Julie Finlay, gespeeld door Elisabeth Shue, was twee weken geleden voor het laatst te zien nadat zij slachtoffer van de Gig Harbor Kille werd.

Personages DB Russell (Ted Danson), Sara Sidle (Jorja Fox), Greg Sanders (Eric Szmanda), Dr. Albert Robbins (Robert David Hall), David Hodges (Wallace Langham), David Phillips (David Berman) en Morgan Brody (Elisabeth Harnois) zullen vanavond wel te zien zijn in de allerlaatste aflevering.

De allerlaatste Crime Scene Investigation is vanavond, 14 december, om 20:30 uur te zien op RTL4.

Bekijk Crime Scene Investigation op TVblik.nl/crime-scene-investigation