Kees van der Spek bevrijdt toerist uit handen Japanse maffia

Kees van der Spek bevrijdt toerist uit handen Japanse maffia

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6-presentator Kees van der Spek bevrijdt in het nieuwe seizoen van Oplichters in het Buitenland een Zweedse toerist uit handen van de Japanse maffia. Het nieuwe seizoen van het SBS6-programma begint met een heftige zaak waarin Kees een toerist uit verkeerde handen moet redden.

In de eerste aflevering lukt het de presentator om een 22-jarige Zweedse toerist te bevrijden uit de handen van de Yakuza, de Japanse maffia. In Tokio is Kees getuige van een ernstige vorm van afpersing, waarbij de jonge Scandinaviër tegen zijn wil wordt vastgehouden in een club.

“Het was eerlijk gezegd behoorlijk eng, maar ik kon die jongen niet aan zijn lot overlaten”, zegt Van der Spek, die tijdens de bevrijding een paar flinke klappen kreeg. “Slachtoffers worden onder valse voorwendselen op straat meegelokt en belanden vervolgens in een situatie die sterk lijkt op gijzeling.”

Verder krijgt Kees het in het nieuwe seizoen aan de stok met verkopers van illegale entreekaarten in Las Vegas, stuit hij op een vernuftige gadget waarmee talloze onwetende toeristen in Roemenië worden beduveld en doet hij in Hong Kong onderzoek naar een netwerk van illegale miniwinkeltjes.

Overal ter wereld worden toeristen opgelicht. Kees van der Spek laat zich in Oplichters in het Buitenland vrijwillig oplichten op populaire vakantiebestemmingen. Zo laat hij zien hoe de praktijk in elkaar steekt en waar een toerist op moet letten. Met verborgen camera’s legt hij vast hoe de oplichters te werk gaan.

Oplichters in het Buitenland is vanaf zondag 3 januari om 21:30 uur terug op SBS6.

Bekijk Oplichters in het Buitenland op TVblik.nl/oplichters-in-het-buitenland