Luuk Ikink met nieuw vooravondprogramma Galileo

Luuk Ikink met nieuw vooravondprogramma Galileo

Geschreven door Daniël Schalk

Luuk Ikink, bekend als de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night, krijgt een eigen programma in de vooravond van RTL5, dat is dinsdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Luuk gaat voor jongerenzender RTL5 vanaf 7 maart het wetenschapsprogramma Galileo presenteren.

Ikink begon zijn carrière op de radio bij de Twentse zender Twickelstad FM. Na een stage bij de NCRV werd hem een baan als redacteur aangeboden. In 2007 maakte hij de overstap naar BNN, daar ondersteunde hij Timur Perlin bij de redactie, productie en regie van de radioshow Weg met BNN.

In het programma BNN Today nam Luuk de de rubriek Todays topics! voor zijn rekening, waarin hij op humoristische wijze de gespreksonderwerpen van de dag in een top vijf samenvatte. Ook nam hij soms de presentatie van BNN Today over, bij afwezigheid van presentatrice Willemijn Veenhoven.

Eind augustus vertrok Luuk bij BNN voor een carrière bij de televisie. Ikink werd de sidekick van de nieuwe talkshow RTL Late Night, gepresenteerd door Humberto Tan. Luuk Ikink presenteert in de talkshow RTL Late Night elke avond De Headlines, waarin de leukste internetfilmpjes voorbijkomen.

In november 2014 onthulde Albert Verlinde in RTL Boulevard dat Luuk een pilot voor een eigen programma had opgenomen. “Luuk Ikink heeft een pilot opgenomen. Dat betekent dat je een proefprogramma maakt om te kijken of je zelf een programma kunt doen”, vertelde Verlinde toen.

RTL wou toen niks zeggen over de pilot. “Ja, er worden zo vaak pilots opgenomen, heel veel gaan er ook niet door”, zei RTL toen over de pilot die Luuk had opgenomen. Een week later bevestigde Luuk de pilot op Radio Veronica. “Het is echt nog helemaal in de beginfase”, zei hij toen over de pilot.