Galileo-verslaggever Sem presenteert Galileo JR

Galileo-verslaggever Sem presenteert Galileo JR

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Galileo-verslaggever Sem Barendse presenteert de jongeren versie van het wetenschappelijke RTL5-programma Galileo. Vanaf zondag 17 april krijgen nieuwsgierige kinderen antwoord op de gekste vragen in Galileo JR bij het nieuwe jongensblok B.O.Z. op mannenzender RTL7.

Waar RTL Late Night-sidekick Luuk Ikink de presentatie van Galileo op zich neemt, presenteert de twintigjarige student Sem Barendse Galileo JR. De jongeren versie bevat de meest spraakmakende items uit de volwassen versie, dat elke werkdag op tv-zender RTL5 uitgezonden wordt.

In Galileo JR testen Manuel Venderbos, Jorn Rohde en Shelly Sterk of lifehacks wel echt werken, doet Sem zelf ook experimenten en geven wetenschappers in de rubriek Clipscience tekst en uitleg bij de meest opvallende en bijzondere filmpjes. Vragen vormen de basis voor het programma.

Vragen als ‘waarom neuspeuteren we’, ‘waarom groeien je nagels’ en ‘waarom zijn chips zo verslavend?’ worden op een toegankelijke en stoere manier beantwoord. Daarnaast beantwoordt Quest-wetenschapper Boy Vissers vragen die kinderen via een filmpje hebben ingestuurd.

Presentator Sem Barendse studeert Biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In de volwassen variant van Galileo is Sem het online gezicht. In vlogs doet hij bijzondere proefjes en experimenten. Voor Sem is Galileo JR zijn officiële presentatiedebuut op televisie.

B.O.Z. is het nieuwe jongensblok bij RTL7, dat vanaf 16 april 2016 van start gaat. De naam B.O.Z. staat voor Boys Op Zeven. Elke ochtend tussen 06:30 en 09:00 uur kunnen stoere jongens van acht jaar en ouder zich storten op actiematige en avontuurlijke content op basis van de kernwaarden van B.O.Z.

Bekijk Galileo op TVblik.nl/galileo