Filmposter Award 2015 voor Holland - Natuur in de delta

Filmposter Award 2015 voor Holland - Natuur in de delta

Geschreven door Daniël Schalk

De TV Krant Filmposter Award 2015, dé publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar, gaat naar de natuurfilm Holland – Natuur in de delta. Dutch FilmWorks is de winnende filmmaatschappij. Het team van DFW met ontwerper Arent Jack voelt feilloos aan wat een goede filmposter is.

Twee jaar geleden won Dutch FilmWorks ook de De TV Krant Filmposter Award, toen met De nieuwe wildernis. Ditmaal geen paarden op de poster, zoals op de poster van de populaire natuurfilm De nieuwe wildernis maar een zeearend gefotografeerd door fotograaf Frans Lemmens.

Ton Okkerse en Ignas van Schaick, producenten van de film, vinden een ontzettend grote eer om de Award te winnen. “Het was nog knap lastig om De nieuwe wildernis-poster met de dravende paarden op te volgen met een beeld dat even uniek en iconisch was”, zeggen de producenten van de film.

“Maar met deze prijs en waardering van het publiek weten we dat het is gelukt met de schitterende zeearend uit Holland – Natuur in de delta!”, vervolgen zij. Na de poster van Holland - Natuur in de delta zijn The Hunger Games: Mockingjay (part 2), Bears, Michiel de Ruyter en Spectre geëindigd.