'De nieuwe wildernis' wint TV KRANT FILMPOSTER AWARD 2013

'De nieuwe wildernis' wint TV KRANT FILMPOSTER AWARD 2013

Geschreven door Pieter Jongsma

De TV KRANT FILMPOSTER AWARD 2013, dé publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar, gaat naar ‘De nieuwe wildernis’. Arent Jack van distributeur Dutch FilmWorks en Egbert Luys van Studio EGT zijn verantwoordelijk voor het winnende ontwerp.

De verkiezing van de mooiste filmposter van het jaar werd voor de tiende keer door omroepblad TV Krant georganiseerd. Er kwamen 57.902 stemmen binnen.

‘De nieuwe wildernis’ is een project van Ton Okkerse en Ignas van Schaick van EMS FILMS. De zeer succesvolle film over het dierenleven in de Oostvaardersplassen werd geregisseerd door Ruben Smit en Mark Verkerk en trok al meer dan 685.000 bezoekers naar de bioscoop. Inmiddels is de natuurfilm ook op dvd, blu-ray en VOD verkrijgbaar. Op 19 april vindt ’De nieuwe wildernis in concert’ plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Producent Van Schaick: “Geweldig! Honderden ontwerpen zijn gesneuveld voordat we het juiste gevoel te pakken hadden. Nederland zoals je nooit eerder zag. De film volgt heel veel dieren, maar die kun je niet allemaal laten zien. De dravende konikpaarden onder een typisch Hollandse dreigende wolkenlucht staan symbool voor de woeste natuur die nog in ons land aanwezig is. De poster treft dat heel goed in één beeld en spreekt heel veel mensen aan – dat blijkt maar weer uit deze mooie prijs!”

Na ‘Oorlogswinter’ (2008) en ‘Sint’ (2010) is het de derde keer dat een Nederlandse poster de verkiezing wint.

De Top 3:

  1. De nieuwe wildernis
  2. The hobbit: The desolation of Smaug
  3. Daglicht