BNN komt met nieuwe Nationale Testen

BNN komt met nieuwe Nationale Testen

Geschreven door Daniël Schalk

Jongerenomroep BNN komt na het succes van De Nationale IQ Test, dat dit jaar wegens het grote succes naar de commerciële familiezender RTL4 is verhuisd, eind januari en begin februari met twee nieuwe Nationale Testen, namelijk De Nationale BN'er Test en De I Love The 90’s Test.

In De Nationale BN'er Test draait het om bekend Nederland. Presentatoren Lex Uiting en Evi Hanssen testen aan de hand van 25 vragen wat jij over BN’ers weet. Filemon Wesselink en Geraldine Kemper testen in De I Love The 90’s Test met 25 vragen de kennis van Nederland over de jaren negentig.

BNN begon in 2001 met De Nationale IQ Test. Sinds 2013 heeft BNN nog een aantal Nationale Testen, namelijk de Nationale Eettest met Paul de Leeuw, de Nationale Reistest en Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest met presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno.

De omroep komt ook jaarlijks met een Nationale Test waarin wordt getest hoeveel Nederland nog weet van het afgelopen jaar. In juni 2015 maakte RTL bekend dat zij de Nationale Testen vanaf 2016 overnemen. Blijkbaar is deze overname niet exclusief, want BNN blijft met nieuwe testen komen.

Op zaterdag 2 januari presenteerden Beau van Erven Dorens en Jeroen van Koningsbrugge de eerste Nationale IQ Test op RTL4. Op woensdag 13 januari kwam RTL5 met De Nationale Sekstest. In de Sekstest testte Yolanthe Sneijder Cabau en Rick Brandsteder de seksuele kennis van Nederland.

Naast BNN komt de VARA ook met een test, de Bureau Sport Test. In de Bureau Sport Test stellen Bureau Sport-presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij 25 vragen over belangrijke en opvallende momenten uit de Nederlandse sportgeschiedenis aan 7 bekende topsporters en de mensen thuis.

Het is niet bekend wanneer de De Nationale BN'er Test met presentatoren Lex Uiting en Evi Hanssen, De I Love The 90’s Test met presentatoren Filemon Wesselink en Geraldine Kemper en de Bureau Sport Test met Bureau Sport-presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij worden uitgezonden.

Bekijk De Nationale IQ Test 2016 terug op TVblik.nl