Spider-Man trekt 152.000 kijkers bij RTL 7

Spider-Man trekt 152.000 kijkers bij RTL 7

Geschreven door Sebastiaan Boers

De allereerste Spider-Man film was zaterdagavond te zien bij RTL 7. In deze superhelden film speelt acteur Tobey Maguire de hoofdrol. Zo is hij te zien als Peter Parker en later ook als Spider-Man.

Tijdens een schooluitje wordt Peter gebeten door een radioactieve spin. Daardoor ontwikkelt Peter speciale krachten. Deze krachten wil hij inzetten om zich in te zetten tegen het kwaad. Op die manier is Spider-Man ontstaan.

Naast Tobey speelt actrice Kristen Dunst ook een hoofdrol. Zij speelt de rol van Mary-Jane, een buurmeisje waar Peter al jaren verliefd op is. In het begin ziet zij hem nog niet echt zitten. Langzaam maar zeker groeien de twee toch naar elkaar toe. Maar het is voor Peter een moeilijke beslissing; kiest hij voor zijn eigen geluk of toch voor Spider-Man?

In totaal keken er 152.000 zaterdagavond mensen naar deze film. Spider-Man is een film die in 2002 is verschenen. Na deze film zijn er nog meer Spider-Man films gemaakt. Dankzij deze kijkcijfers ziet RTL 7 een marktaandeel binnen komen van 2,3 %. Er was geen plek voor deze superheld in de kijkcijfer top 25 van de zaterdag.